Witam
mam bardzo dziwny problem, jadąc moim golfikiem ( 1.6 75KM ) obroty zaczynają skakać, nawet ciężko to opisać, np. z 3000 w ciągu sekundy obroty spadają do 0 a potem znowu do 3000, zdarza się też tak że obroty spadną i auto zgaśnie. Nie wiem jaka może być tego przyczyna. Pomóżcie. Wymieniłem świecie ( jakieś 2 tyg temu), filtr gazu, kopułkę i palec.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Cilala, jedziesz , obroty na obrotmierzu nagle spadają i wracają a przeciez jak masz auto na biegu to obroty silnika w rzeczywistości nagle nie spadają.Chyba że piszesz o sytuacji gdy wciskasz sprzegło. Wniosek: zepsuty czujnik halla lub jego okablowanie odpowiadający za tworzenie iskry i poazywanie obrótw silnika . Ew. rzadziej: zaniki napięcia np z winy kostki stacyjki uszkodzonej.
I nie każdego silnika się to tyczy - musisz podac kod silnika albo napisac czy wtrysk jedno czy wielopunktowy
I nie każdego silnika się to tyczy - musisz podac kod silnika albo napisac czy wtrysk jedno czy wielopunktowy
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)