Witam. mam problem z samochodem. na gazie silnik pracuje mniej wiecej dobrze. chociaz zdarza sie ze podczas jazdy przy dodawaniu gazu wyglada jak by sie podduszal. czuc szarpniecie takie. Ale na benzynie wogole nie chce dzialac.
Pompe paliwa bym odrzucil. na niskich obrotach pracuje ok, nic sie nie dzieje ale dodam troche gazu silnik l;apie obroty i za chwile gasnie. ma ktos jakies pomysly?
Dodam jeszcze ze zauwazylem to po wymianie sprzegla. wczesniej bylo wszystko ok.
Czy mechanik cos zle ustawil? zaplon? nie wiem. Ma ktos jakies pomysly?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mam to samo u siebie
sonde odpialem bez zmian, wymienilem swiece, przeplywke, filter powietrza, kopulke palec przewody nada to samo
jedyne co mi zostaje (tobie moze rowniez sie przydac) sprawdzic czy przypadkiem nie przestawil sie zaplon na rozrzadzie
po swietach bede mial wolne to zabieram sie za to mozliwe ze punkty na wale i walku rozrzadu sie beda zgadzac a na kole posrednim juz nie i oto problem
sonde odpialem bez zmian, wymienilem swiece, przeplywke, filter powietrza, kopulke palec przewody nada to samo
jedyne co mi zostaje (tobie moze rowniez sie przydac) sprawdzic czy przypadkiem nie przestawil sie zaplon na rozrzadzie
po swietach bede mial wolne to zabieram sie za to mozliwe ze punkty na wale i walku rozrzadu sie beda zgadzac a na kole posrednim juz nie i oto problem
-

strzeliniasty - Members
No wlasnie o to chodzi ze to sie zaczelo dziac po wymianie sprzegla. Wczesniej bylo wszystko ok. A paliwa bylo 1/4 zbiornika wiec mysle ze mechanicy pompy mi nie zatarli. ale zobaczymy. Pojade do nich niech sprawdza co i jak.
- Arkadiuss
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)