Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nr.1 - czujnik temperatury - to chyba wiesz
nr. 2 - czujnik halla
nr. 2 - czujnik halla
"Czujnik Halla służy do pomiaru prędkości obrotowej silnika, a także monitorowania chwilowego położenia wału korbowego. Tak naprawdę jest elementem układu zapłonowego i najczęściej można go znaleźć w aparacie zapłonowym lub w okolicach wałka rozrząd - przy kole zębatym. Pole magnetyczne i napięcie przyłożone do czujnika powodują powstanie napięcia pomiarowego, na podstawie którego informacje są przesyłane do komputera"
-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dziękuje za odpowiedz ,mam jeszcze jeden problem otóż ,mój golf 3 1.6 benzyna gaz , chodzi o to ze na gazie chodzi świetnie a na benzynie kuleje ,jak jest zimny to na ssaniu pochodzi z minute na wolnych normalnie a potem jak się wyłączy ssanie to na benzynie gaśnie nie może utrzymać wolnych obrotów ,a jak jade to szarpie ,nie mogę uzyskać stałej prędkości bo albo zwolni albo przyspieszy ... na skrzyzowaniu gasnie ,to jest problematyczne ponieważ ida mrozy a benzyna jest potrzebna,na gazie wszystko dobrze chodzi wiec elektryka okej skoro na gazie dobrze chodzi .jeszcze byłem u mechanika podpial pod laptopa i stwierdził błąd nastawnik przepustnicy na internecie nie mogę znaleźć na ten temat więcej ,da się zrobić to samemu jakie to są koszty i czy to może być wina ? wymienilem termostat ,filtr paliwa ,filtr powietrza niewiem w czym problem proszę o pomoc dziękuje
- kuba44796
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)