Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
silnik od paska ?
witajcie ... jako że lepiej ogarniacie temat niż ja ... podejdzie do gofra silnik od paska b4 ? bo jest możliwość kupienia całego vra za "drobne" i sie zastanawiam czy da rade czy sanki sie nie różnią itp,ktoś ma pojęcie czy to zabangla ?
- RamboSS
- Czytacz
Wydaje mi, się ze podejdzie.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
VRka chyba wchodzi p&p, a jeżeli będziesz musiał cokolwiek zmienić to będzie to jakaś pierdoła
nie bardzo, w Audi ten silnik siedzi wzdłużnie a nie poprzecznie jak w Golfie, do tego jest dłuższy przez 5 cylinder i nie będzie jak upchnąć tego ze skrzynią biegów pod maską
RamboSS napisał(a):ew. jeszcze czy z audi 80 bo tam siedziały często moje marzenia 2.3
nie bardzo, w Audi ten silnik siedzi wzdłużnie a nie poprzecznie jak w Golfie, do tego jest dłuższy przez 5 cylinder i nie będzie jak upchnąć tego ze skrzynią biegów pod maską

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jak pisze Opik, VR p&p, od audi nie bardzo bo właśnie R5 i dlatego niektórzy myślą że to to samo co vr5 z golfa 4 bo też 2.3 i 5 garów ale różnica jest
do b4 tak samo jak do mk3 szły AAA i ABV więc jakieś łapy itp które od paska nie będą pasować po prostu kupisz od golfa i będzie git
do b4 tak samo jak do mk3 szły AAA i ABV więc jakieś łapy itp które od paska nie będą pasować po prostu kupisz od golfa i będzie git
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
ehh
wyjaśnie po krótce skąd mi sie wzięło 2.3...Ojciec kupił paska za marny 1000 plnów...a teraz uwaga jest to pasek b32 czyli : 2.3 turbo syncro...stąd mój zachwyt,jednak cholernie ciężko znaleźć starszego b3-b4 z silnikiem 2.3 Oo dość nietypowy silnik ale jednak ma swój urok(głównie wyciąg z miejsca i ten niesamowity dźwięk)wolałbym wygrzebać jakieś starsze 2.3 niż z gofra IV bo boje sie troche tej elektroniki a z tego co rozkminiałem tego b32 w silniku nie ma zbyt wielu kabli ani elektryki
silnik jest nie do zarżnięcia a z vrką nie wiem w sumie jak to jest
mam jeszcze pytanie odnośnie skrzyni...bo np w paskach b2 była chyba inna niż w golfie II i stąd pytanie czy w przypadku "trójek" wszystko jest identyk czy skrzynie jednak sie różnią ?
wyjaśnie po krótce skąd mi sie wzięło 2.3...Ojciec kupił paska za marny 1000 plnów...a teraz uwaga jest to pasek b32 czyli : 2.3 turbo syncro...stąd mój zachwyt,jednak cholernie ciężko znaleźć starszego b3-b4 z silnikiem 2.3 Oo dość nietypowy silnik ale jednak ma swój urok(głównie wyciąg z miejsca i ten niesamowity dźwięk)wolałbym wygrzebać jakieś starsze 2.3 niż z gofra IV bo boje sie troche tej elektroniki a z tego co rozkminiałem tego b32 w silniku nie ma zbyt wielu kabli ani elektryki
silnik jest nie do zarżnięcia a z vrką nie wiem w sumie jak to jest
mam jeszcze pytanie odnośnie skrzyni...bo np w paskach b2 była chyba inna niż w golfie II i stąd pytanie czy w przypadku "trójek" wszystko jest identyk czy skrzynie jednak sie różnią ?- RamboSS
- Czytacz
RamboSS napisał(a): b32 czyli : 2.3 turbo syncro...
yyy specem od pasków nie jestem ale chyba coś Ci się pomyliło
w pasku b4 nie było silnika 2.3 a tym bardziej o oznaczeniu "b32" które wskazywało by raczej na pojemność 3.2 i w dodatku to turbo
no chyba że to szczepan z audi ale nawet w b4 byłby problem z ścianą grodziową, dopiero w b5 niektóre silniki szły wzdłużnie
-

trollu - VIP
troche chaotycznie to wszystko napisałem ... co do b3-b4 moge sie mylić w googlach różne rzeczy sie znajduje ... passat b32-passat b2 tylko wersje mocne silnikowo(w tym wypadku 2.3 turbo,jest taki silnik na alledrogo) i z napędem najczęściej na 4 kapcie,jak kto woli 32B w youtubie jest kilka filmików z tym samochodem
passat 32B dokładnie taki tylko czerwień
URL=http://www.youtube.com/watch?v=JLW2fCwWyVI]passat 32B[/URL]
passat 32B dokładnie taki tylko czerwień
URL=http://www.youtube.com/watch?v=JLW2fCwWyVI]passat 32B[/URL]- RamboSS
- Czytacz
Ja się już pogubiłem o jakim samochodzie Ty piszesz. Rozumiem że Passat B2 (model 32b) tak? W takim razie Syncro się zgadza, ale największym silnikiem tam było 2.2, a nie 2.3. KX - 115KM, JT - 120KM i HY/KV - 136KM. I wszystko to rzędowe "piątki" właśnie.
Sprawdź dokładnie oznaczenie silnika co tam siedzi.
2.3 z MkIV w przeciwieństwie do nie okrojonej z jednego cylindra starszej wersji według różnych opinii mniej udanym silnikiem, bardziej awaryjnym i ciężej coś z niego ugrać. Dźwięk za to urywa suty.
Jeżeli koniecznie uparłeś się na 5 cylindrów to chyba nie pozostaje nic innego jak ten właśnie silnik. Bo rzędowej 5ki nie upchniesz do Golfa
Sprawdź dokładnie oznaczenie silnika co tam siedzi.
2.3 z MkIV w przeciwieństwie do nie okrojonej z jednego cylindra starszej wersji według różnych opinii mniej udanym silnikiem, bardziej awaryjnym i ciężej coś z niego ugrać. Dźwięk za to urywa suty.
Jeżeli koniecznie uparłeś się na 5 cylindrów to chyba nie pozostaje nic innego jak ten właśnie silnik. Bo rzędowej 5ki nie upchniesz do Golfa
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Nadwozie: 3-drzwiowe
hmm z tego co znalazłem to rzeczywiście były R5 ale własnie w b2 a nie b4, to 32B to nie oznaczenie najmocniejszej wersji tylko budy - B2 inaczej 32B, typ 32.
najmocniejszy silnik 2.2 ale czy z turbo to nie wiem a raczej nie bo tylko 136KM gdzie z 2.0 było 115KM
do golfa nie podejdzie
edit
długo pisałem posta
co do 2.3 VR5 to te słyszałem opinie że mniej udany ale znowu kilku posiadaczy nie narzeka, po czewie lata bora taxi 2.3 więc trochę pewnie już naklepane ma i jeździ dalej.
dźwięk super chociaż ja jednak przy kupnie auta/swapie skłaniałbym się ku VR6 z golfa mk4
najmocniejszy silnik 2.2 ale czy z turbo to nie wiem a raczej nie bo tylko 136KM gdzie z 2.0 było 115KM
do golfa nie podejdzie
edit
długo pisałem posta
co do 2.3 VR5 to te słyszałem opinie że mniej udany ale znowu kilku posiadaczy nie narzeka, po czewie lata bora taxi 2.3 więc trochę pewnie już naklepane ma i jeździ dalej.
dźwięk super chociaż ja jednak przy kupnie auta/swapie skłaniałbym się ku VR6 z golfa mk4
Ostatnio edytowano 2 gru 2012, o 13:10 przez trollu, łącznie edytowano 1 raz
-

trollu - VIP
dostępu chwilowo nie mam do tego samochodu...ale przy najbliższej okazji sie do niego dorwe,wczoraj na alledrogo widziałem identyk silnik jak z tamtego passka ale nie moge tego ygrzebać ... -.- wracając do tematus krzynie z passków b3-b4 podchodzą do golfa ?
- RamboSS
- Czytacz
podchodzą, tylko przełożenia mogą być inne, tak jak wieloklin na wale ale nie ma rzeczy nie do przeskoczenia, kumpel w ADY zarżnął skrzynie to włożył skrzynie właśnie z paska b3 1.8
-

trollu - VIP
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)