Cześć, trzeba mi przetłumaczyć różnicę między instalacją sekwencyjną, a II'ej generacji.
Posiadam golfa III 1.6 75 koniuchów i chce założyć gazolinę, help.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
do niego sekwencji nawet nie założysz bo jest na monowtrysku więc nie masz czym sobie zaprzątać głowy, only 2 gen
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
2 gen
masz 1 wtrysk gazu w dolot, parownik, przeważnie ustawiają tak, że robisz przegazówkę pow 2k obr i hulasz na podtlenku. dokładnie nie wiem ale zwężka w dolocie, pare KM odpada. czasami lubi strzelić w dolot i leci obudowa filtra czy przepływka.
sekwencja
jeżeli miałbyś silnik na wielopunkcie (jak np wersja 101KM) to na każdy gar przypada Ci 1 wtrysk gazu, tak samo jak benzyny. Masz jednostkę sterującą która dawkuje gaz tak samo jak benzynę. żadnych zwężek w dolocie, strzałów, spadków mocy itp.
to tak na szybko, poza tym wszystko masz na forum
masz 1 wtrysk gazu w dolot, parownik, przeważnie ustawiają tak, że robisz przegazówkę pow 2k obr i hulasz na podtlenku. dokładnie nie wiem ale zwężka w dolocie, pare KM odpada. czasami lubi strzelić w dolot i leci obudowa filtra czy przepływka.
sekwencja
jeżeli miałbyś silnik na wielopunkcie (jak np wersja 101KM) to na każdy gar przypada Ci 1 wtrysk gazu, tak samo jak benzyny. Masz jednostkę sterującą która dawkuje gaz tak samo jak benzynę. żadnych zwężek w dolocie, strzałów, spadków mocy itp.
-

trollu - VIP
trollu napisał(a):2 gen
sekwencja
Sekwencja nic innego (przyporządkowanie) w wolnym tłumaczeniu .Czyli 1 wtrysk do 1 gara.
Mono - 1 wtrysk dla wszystkich .
Dla ciekawskich wychodziły też silniki wielogaźnikowe
. Trolu wyjaśnił moim zdaniem wszystko. Dodam do wielupunkyu zakładali instalkę II gen .(widziałem)

-

pietrasiak2 - Members
Najpierw napisz jaki masz silnik czy jednopunktowy czy wielopunktowy. Bo silników 1.6 75 km były 3 rodzaje z czego 2 na wtrysku jednopunktowym i 1 na wielopunktowym. Poza tym nie pierwszy montujesz instalacje i są już tematy na temat zakładania lpg do tych silników i wszystko jest opisane więc szukaj.
- michaal
- Badacz tematu
trollu napisał(a):lubi strzelić w dolot i leci obudowa filtra czy przepływka
ja u siebie dodatkowo za przeplywka a przed wlotem gazu do dolotu mam zalozony pierscien z blaszka ktora sie zamyka podczas wystrzalu przez co chroni przeplywke dodatkowo przed blaszka jest gumowa uszczelka ktora podczas wystrzalu odskakuje dzieki czemu cofajacy sie gaz z wystrzalem ma ktoredy uciec

-

strzeliniasty - Members
Do jednopunkta najlepsza jest druga generacja ja mam takową i jestem zadowolona. Sekwencje się zakłada do wielopunktów.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
pietrasiak2 napisał(a):Dodam do wielupunkyu zakładali instalkę II gen .(widziałem)
Emiczka napisał(a):Sekwencje się zakłada do wielopunktów.
co do sekwencji i 2 gen w wielopunkcie - idealny przykład 2.0 8v 2e - niby wielopunkt ale niesekwencyjny - mamy 2 sekcje po 2 zawory, w ADY już mamy pełny wtrysk sekwencyjny i każdy wtrysk pracuje osobno dlatego np do 2e sekwencja nie bardzo. 2 gen idzie założyć do każdego nawet do wielopunkta, pomijam wtrysk bezpośredni bo to inna bajka i w mk3 można zapomnieć

michaal napisał(a):Najpierw napisz jaki masz silnik czy jednopunktowy czy wielopunktowy. Bo silników 1.6 75 km były 3 rodzaje z czego 2 na wtrysku jednopunktowym i 1 na wielopunktowym.
ehhh
z tego co wiem to 1.6 na wielopunkcie ma 101KM a w 1 poście autor napisał że chodzi o wersję 75KM, chyba wszystko jasne
-

trollu - VIP
Trollu ale były silniki 1,6 co miały 75 kucy a były wielopunktowe na przykład AEE ale mogę się mylić.
Bo pamiętamy ze 1,6 to są 75 konne dwa na jednopunkcie czyli mój ABU i AEA oraz dwa na wielopunkcie jeden też 75 koni AEE i tez 101 konny ale oznaczenia nie pamiętam.
Bo pamiętamy ze 1,6 to są 75 konne dwa na jednopunkcie czyli mój ABU i AEA oraz dwa na wielopunkcie jeden też 75 koni AEE i tez 101 konny ale oznaczenia nie pamiętam.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)