Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Samoczynnie przełacza na pb
witam. mam załozona sekwencje i mam taki problem ze gdy dojezdzam do swiateł na luzie samoczynnie przelacza mi na benzyne. instalacja jest jesszcze przez miesiac na gwarancji i chciałem załatwic to u tych "magikow" ktorzy to zakładali. w zwiazku z tym zgłosiłem sie do nich na wymiane filtrow i regulacje. przy okazji powiedziałem o w/w problemie ale po podpieciu kompa nic nie wykryli i o dziwo w tym ich garazyku auto zachowywało sie tak jak powinno(nie przełaczało na pb), powiedzieli tylko ze wsio jest wpozadku. problem jest dalej a nie mam pojecia co z tym zrobic. moze ktos z was miał podobny problem... POZDRAWIAM
-

ben_hil - Czytacz
jakie to autko
[ Dodano: 2009-03-29, 22:54 ]
podobny problem miałem z przewodami JANMOR jeśli masz na przewodzie metalową okowę zdejmij ja mi pomogło.chodzi ot że robi się przebicie a noe generacje LPG mają zabezpieczenie kture zapobiega zwarciu i ewentualnemu pozarowi i odcina gaz
[ Dodano: 2009-03-29, 22:54 ]
podobny problem miałem z przewodami JANMOR jeśli masz na przewodzie metalową okowę zdejmij ja mi pomogło.chodzi ot że robi się przebicie a noe generacje LPG mają zabezpieczenie kture zapobiega zwarciu i ewentualnemu pozarowi i odcina gaz
-

SYLWEEQ79 - Members
sprawdz wieczorem z jakims spryskiwaczem do psiukając na przewody czy niema przebicia na przewodzie bądz na części ceramicznej swiecy
-

SYLWEEQ79 - Members
byłem dzis u gazownika jezdziłem z p[odpietym laptopem jak na złosc nic sie nie działo parametry były w normie. ale zmienił mi sterownik na jakis zastepczy bo tamtem wysyła do naprawy. ale usterka jest dalej . albo oni sa tacy zieloni albo samochod ma krzywe fazy nie wiem juz co robic.....
-

ben_hil - Czytacz
kolego ja miałem ten problem z golfem 1,4 i instalacją bingo m 2 generacji
sprawa była taka ze jadąc nad morze usłyszałem ze co chwile mi tyka zawór w butli i rzeczywiste patrząc na panel sterowania w kabinie widziałem jak sie przełancza
wysiadłem z auta maska w górę i poruszałem i docisnąłem wtyczkę komputerka lpg tak samo wtyczką od lambdy i dociśnięta wsuwka kabla na elektrozaworze przy reduktorze
objaw minął
masz jakieś albo zimne luty albo coś na wtyczkach
sprawa była taka ze jadąc nad morze usłyszałem ze co chwile mi tyka zawór w butli i rzeczywiste patrząc na panel sterowania w kabinie widziałem jak sie przełancza
wysiadłem z auta maska w górę i poruszałem i docisnąłem wtyczkę komputerka lpg tak samo wtyczką od lambdy i dociśnięta wsuwka kabla na elektrozaworze przy reduktorze
objaw minął
masz jakieś albo zimne luty albo coś na wtyczkach
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
ja ruwnierz mam BINGO M i miałem problem ze skówkam na świecach ale mechece przełączyli mi centralkę na przelanczanie ręczne lpg/pb
-

SYLWEEQ79 - Members
panowie rozwiązałem problem z przełączaniem się na pb a dziś już braku przełączania sie na lpg po sprawdzeniu całej instalacji miernikiem i nie doszukaniu się żadnych zwarć itp
po dłużej obserwacji programu bingo dopatrzyłem się że bingo wywala komunikat o nie spełnionych warunkach do przełączenia się na lpg czyli temperatura i obroty
obroty bingo wskazywało a temperaturę wczoraj tak a dziś już nie
czyli winny jest czujnik temperatury który na ułamek sekundy wskazywał 0 stopni i bingo odcina gaz a dziś padł całkowicie
u mnie wystarczyło w ustawieniach bingo odznaczyć ptaszek przy opcji przełanczania przy danej temperaturze
teraz bingo nie słucha czujnika który całkowicie padł i pokazuje 000 stopni
muszę jechać i dać do wymiany
po dłużej obserwacji programu bingo dopatrzyłem się że bingo wywala komunikat o nie spełnionych warunkach do przełączenia się na lpg czyli temperatura i obroty
obroty bingo wskazywało a temperaturę wczoraj tak a dziś już nie
czyli winny jest czujnik temperatury który na ułamek sekundy wskazywał 0 stopni i bingo odcina gaz a dziś padł całkowicie
u mnie wystarczyło w ustawieniach bingo odznaczyć ptaszek przy opcji przełanczania przy danej temperaturze
teraz bingo nie słucha czujnika który całkowicie padł i pokazuje 000 stopni
muszę jechać i dać do wymiany
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
ja swoj problem opisalem tutaj
musze sprawdzic te przewody - bo mam metalowe oslonki - moze pomoze jak zdejme je - a gazownik nic nie znalazl
nie wiem co jest grane....
- Kod: Zaznacz cały
http://www.golf3.pl/topics36/reset-przelacznika-gazu-vt16395.htm
musze sprawdzic te przewody - bo mam metalowe oslonki - moze pomoze jak zdejme je - a gazownik nic nie znalazl
nie wiem co jest grane....
Ocean Blue Golf MKIII!!!
-

grzala99 - Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)