Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Rozrzad problemy:(
mój glof 3 1,4 i mam problem samochód stoi u kolegi na warsztacie od 3 dni i nie możemy odkręcić głównej śruby na kole tam gdzie są znaki próbowaliśmy róznych sposobów pneumaty rury jako przedłużenie klucza i nic nie pomogło nie chcemy tej śruby urwać bo będą problemy czy ktoś miał taki przypadek albo ma pomysł jak to odkręcić chcieliśmy grzać palnikiem ale mam po tej stronie co koło akurat parownik i przewody paliwowe idą wyżej i mam lęki pomóżcie prosze:(
- adam291989
- Berbeć
robie to w normalnym warsztacie z zawodowym mechanikiem który ten warsztat prowadzi:) twoja metoda z hamulcem i biegiem sie nie sprawdziła bo próbowaliśmy od tego zacząć potem szedł cięzki sprzet a podejrzewam że ktoś ją wkleił na klej do gwintów bo to moja pierwsza wymiana rozrządu w aucie
- adam291989
- Berbeć
adam291989, jeśli śruba musi być odkręcona to innego wyjście niema tylko siłowe, nie pytam po co pewnie simering? Grzać tej śruby za bardzo niema o co, tylko się rozszerzy i jeszcze gorzej będzie, a na kleju to ona właśnie powinna być. Jak kolega wyżęj pisze - metrowa przedłużka, dobra starej daty nasadka i jazda bo szkoda czasu , urwie się to trudno - wał trzeba wyjąć ale sama regeneracja tego nie jest jakimś problemem w specjalistycznym warsztacie.
Niestety ja to przerabiałem , urwała się w połowie gwintu ale to się bardzo rzadko zdarza.
Niestety ja to przerabiałem , urwała się w połowie gwintu ale to się bardzo rzadko zdarza.
- pablomed
- Members
troche długo to trwało ale zrobione zrobiłem tak jak mówili co nie którzy rura na klucz i poszło z problemami ale odkręcona rozrząd wymieniony i jest ok cała śruba grubo była pokryta klejem i to było przyczyną. Dziękuje za porady pozdrawiam
- adam291989
- Berbeć
adam291989 napisał(a):troche długo to trwało ale zrobione zrobiłem tak jak mówili co nie którzy rura na klucz i poszło z problemami ale odkręcona rozrząd wymieniony i jest ok cała śruba grubo była pokryta klejem i to było przyczyną. Dziękuje za porady pozdrawiam
To świetnie

-

prezesik - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)