nie chcę żeby mi wcisnęli jakąś chińszczyznę bo na lpg jestem totalnie zielony...Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
A czy możesz mi napisać jakiej firmy brać podzespoły? czyli reduktor, butla i nie wiem co tam jest jeszcze...
nie chcę żeby mi wcisnęli jakąś chińszczyznę bo na lpg jestem totalnie zielony...
nie chcę żeby mi wcisnęli jakąś chińszczyznę bo na lpg jestem totalnie zielony...-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
golf 1.4, z ta dopłatą to ci okropnie bajdurzą, po prostu mają takie mniejsze zbiorniki i chcą ci wcisnąć bo im leżą, przecież cena większego jest tyko minimalnie wyższa, a każą ci dopłacać tyle ile zbiornik kosztuje. W sumie to do II generacji. Marki sprawdzonych i tanich reduktorów to Lovato , BRC, Thomasetto, trochę droższy Landi. A komputerków Bingo, Autronic, nie jest to bardzo istotne, istotna jest staranność montażu i regulacji. I bliskość zakładu mającego interfejs do regulacji komputerka który zakupisz. Tą firmę która każe ci dopłacać do innego zbiornika 3,5 stówki należy omijać z daleka bo pachnie kłopotami z późniejszym serwisem - szukają laika do wciskania kitu i darcia z niego kasy.
- pablomed
- Members
golf 1.4, No ty sobie chyba jaja robisz z podginaniem pływaka.
Wiesz po co się tankuje do około 80% pojemności butli?Po to,że gaz w wyższych temperaturach zwiększa swoją objętość.Jak myślisz co by się w stało w lecie,jakbyś zatankował butle "po brzegi" i zostawił auto na słońcu?
Ja mam butle 34L,wchodzi max 28 litrów,i na tym przejadę około 330 km,także ja nie widzę problemu z pojemnością małej butli.
Wiesz po co się tankuje do około 80% pojemności butli?Po to,że gaz w wyższych temperaturach zwiększa swoją objętość.Jak myślisz co by się w stało w lecie,jakbyś zatankował butle "po brzegi" i zostawił auto na słońcu?
Ja mam butle 34L,wchodzi max 28 litrów,i na tym przejadę około 330 km,także ja nie widzę problemu z pojemnością małej butli.
-

łukasz1983 - Members
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Skoro napisałeś że robisz około 330km no to raczej nie ma sensu podginać. Myslałem że na takiej butli zrobi się z 250km... ale jak 300+ to całkiem dobry wynik. Dziękuję wszystkim za pomoc w waszych wypowiedziach bo dały mi dużą dawkę informacji np. o tym że nie ma sensu podginać pływaka
Temat do zamknięcia.
Temat do zamknięcia.-

golf 1.4 - Gaduła
- Silnik: 1.4 ABD
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)