Witam.
Mimo upływu czasu zmuszony jestem dołączyć się do tematu. Dzisiaj zmieniałem kable od mojej instalacji, złączka mi się zestarzała i wypadała z gniazda. Przepinałem kable jeden po drugim i raczej błędu nie popełniłem ale niestety nie chce mi się na gaz przełączyć, objaw jest identyczny jak U Ciebie Marcinie 512256. Napisz mi proszę czy udało Ci się rozgryźć problem, czy wymiana sterownika coś dała a może problem tkwi gdzie indziej.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam
Rafał
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Przed naprawą działało a robiłem całą główną wiązkę ze sterownika Bingo M.
Faktem jest że lutowałem przewody, chociaż gdzieś czytałem ze nie powinno się ich lutować(powodu nie znam, domyślam się ze może chodzić o zimne luty), ale wcześniej je skręcałem a po zalutowaniu w koszulkę termokurczliwą i był jak nowy.
Sterownik Bingo M niby chce przełączyć(odpowiednia temp. i obroty) i przełącza na sekunde, tyle świeci się zielona dioda a potem gaśnie i wrzuca z powrotem benzyne a po około 3-4 razach takiego przełanczania sterownik jakby się zawiesza i nie można przyciskiem "G" załączyć go na tzw czuwanie a po około minucie wraca do normy i znowu miga zielona dioda.
Muszę jeszcze sprawdzić elektrozawory, może one nie puszczają.
Faktem jest że lutowałem przewody, chociaż gdzieś czytałem ze nie powinno się ich lutować(powodu nie znam, domyślam się ze może chodzić o zimne luty), ale wcześniej je skręcałem a po zalutowaniu w koszulkę termokurczliwą i był jak nowy.
Sterownik Bingo M niby chce przełączyć(odpowiednia temp. i obroty) i przełącza na sekunde, tyle świeci się zielona dioda a potem gaśnie i wrzuca z powrotem benzyne a po około 3-4 razach takiego przełanczania sterownik jakby się zawiesza i nie można przyciskiem "G" załączyć go na tzw czuwanie a po około minucie wraca do normy i znowu miga zielona dioda.
Muszę jeszcze sprawdzić elektrozawory, może one nie puszczają.
- raff
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)