Witam
2 dni temu wymienilem swiece i przewody i zauwazylem (choc nie wiem czy to ma zwiazek) ze jadac juz na cieplym silniku na gazie ze sterownik sie "restartuje" po prostu samoczynnie przelacza mi na benzyne - tak jakbym wcisnal przelaczanie na gaz i pozniej przechodzi w stan oczekiwania gdzie czeka na odpowiednie wysokie obroty zeby przelaczyc na gaz...przechodzi na gaz i pozniej znow to samo --- benzyna --- stan oczekiwania ---- gaz--- reset ---- zaczyna mnie to w**ac
Bylem u gazownika - odlaczyl mi czujnik temp odp za przelaczanie gazu...
slyszalem taka opinie ze po wymianie w/w czesci komputer lpg wariuje ale gosc od instalacji powiedzial ze oki jest....
pomozcie - co mam robic....
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
reset przelacznika gazu
Ocean Blue Golf MKIII!!!
-

grzala99 - Czytacz
mi się automatycznie zaczął przełączać w dniu w którym zaczęła mi siadać kostka stacyjki .... a 20 km dalej stanął...
-

saladrus - Members
grzala99, kable i świece nie mają nic do tego już szybciej może być tak jak pisze saladrus stacyjka rozłącza i dzieją sie takie cuda
-

pawelek03576 - Gaduła
ja miałem podobnie jak Ty ale bez wymiany świec, a potem to już w ogóle prawie na LPG się nie przełączał,okazało się, że nawaliła mi centralka od gazu, mam Bingo-M więc za 200zł założyli mi gazownicy nową i wszystko minęło jak ręką odjął. Widzę, że jesteś z Aleksandrowa więc jakbyś sam nie dał rady to możesz podjechać do Łodzi w firmie stefanowski na gaz na al. 1 maja jest porządny serwis gazowy to powiedzą Ci co i jak
- Marek87
- Czytacz
akurat zbliza mi sie II przeglad - i zeby gwarancje utrzymac - jade do tego warsztatu gdzie lpg mialem zakladane - gosciu powiedzial ze na tym przegladzie bedzie wmieniane wszystkie rzeczy eksploatacyjne instalacji - i objawy ktore wczesniej opisalem powinny ustapic.
Tylko pytanie czy za taki przeglad 130zl to cena standardowa czy wczesniej opisujac problem w tym warsztacie wzieli poprawke i podciagneli te usterki zeby niby bylo w ramach przegladu(wiekszy koszt) a nie w ramach gwarancji(za free)
Tylko pytanie czy za taki przeglad 130zl to cena standardowa czy wczesniej opisujac problem w tym warsztacie wzieli poprawke i podciagneli te usterki zeby niby bylo w ramach przegladu(wiekszy koszt) a nie w ramach gwarancji(za free)
Ocean Blue Golf MKIII!!!
-

grzala99 - Czytacz
na przegladzie nic nie wyszlo - wszystko bylo oki a cena tak jak pisalem 70zl
reset ten objawia sie przy wzroscie obrotow....zmiana biegu na wyzszy itp
jak robilem rozrzad to mechanik powiedzial ze tak sie dzieje przez janmorowskie przewody zaplonowe - ze sa do d**y
a kumpel powiedzial ze jest to wina komputera sterujacego gazem Bingo-M...
tez tak mial i dobrze zrobil zakladajac u Stefanowskiego (Lodz) bo zdiagnozowali i bez problemu komputer wymienili a u mnie u Blokmana fachowcy nie stwierdzili zadnych nieprawidlowosci ...
ale nie wiem jak ich przekonac zeby sie za komputer wzieli .....
a wy
co wy na to??? macie jakies zdanie .... moze cos we wlasnym zakresie zrobic zeby bylo oki???
TNX
reset ten objawia sie przy wzroscie obrotow....zmiana biegu na wyzszy itp
jak robilem rozrzad to mechanik powiedzial ze tak sie dzieje przez janmorowskie przewody zaplonowe - ze sa do d**y
a kumpel powiedzial ze jest to wina komputera sterujacego gazem Bingo-M...
tez tak mial i dobrze zrobil zakladajac u Stefanowskiego (Lodz) bo zdiagnozowali i bez problemu komputer wymienili a u mnie u Blokmana fachowcy nie stwierdzili zadnych nieprawidlowosci ...
ale nie wiem jak ich przekonac zeby sie za komputer wzieli .....
a wy
co wy na to??? macie jakies zdanie .... moze cos we wlasnym zakresie zrobic zeby bylo oki???
TNX
Ocean Blue Golf MKIII!!!
-

grzala99 - Czytacz
grzala99, podjedź do Stefanowskiego i niech tam zdiagnozują Ci sprzęt, za zdiagnozowanie chyba nic tam nie biorą a jak coś to na naprawę i naprawianą część zawsze masz gwarancję. Mnie też sam się przełączał na benzynę i jak wymienili mi komputer (też mam Bingo-M )to wszystko ok, a jeżdżę już długi czas na przewodach janmor i nie ma żadnych problemów z autkiem więc to chyba nie od tego...
- Marek87
- Czytacz
no tak ale jak mi wymieniom u Stefka to pewnie gwarancje strace u blokmana i bede musial za kompa zaplacic - na allegro saod 130 to tam ze 200 wezma - a to powinno byc w ramach gwarancji.... no chyba ze w blokmanie zwroca mi koszty
Ocean Blue Golf MKIII!!!
-

grzala99 - Czytacz
grzala99, to zrób tak,że tylko zdiagnozujesz u stefanowskiego, powiesz co się dzieje gość podepnie CI pod kompa i powie co trzeba wymienić, nie musisz tego od razu u nich wymieniać. Będziesz miał przynajmniej inną ważną opinię co się zepsuło... Albo podjedź do tego Blokmana i powiedz im,żeby podłączyli Ci jakiś inny sprawny sterownik Bingo-M i wtedy sprawdzą czy to na pewno od tego, powinni mieć to na warsztacie... jak się nie zgodzą na taki manewr no to jakaś dziwna firma jest... Pamiętam,że u stefanowskiego trafiłem na fajnego mechanika sprawdził na sprawnym Bingo-M, które przyniósł z warsztatu i potem właśnie mi powiedział,że to komputer jest do wymiany i kosztuje 200zł
- Marek87
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)