Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Czesio207, przy silniku powinienes miec taka mala skrzynke wymiarami podobna do pudelka po herbacie
ja u siebie mam taka
zazwyczaj montuja to przy silniku w okolicy akumulatora, jak masz takie cos sprawdz czy wszystkie kabelki sa oki, czy wtyczki sa powpinane, sprawdz kable od LPG co ida od aku te z bezpiecznikami
ja u siebie mam taka
zazwyczaj montuja to przy silniku w okolicy akumulatora, jak masz takie cos sprawdz czy wszystkie kabelki sa oki, czy wtyczki sa powpinane, sprawdz kable od LPG co ida od aku te z bezpiecznikami
-

strzeliniasty - Members
Czesio207 napisał(a):komputer z gazu
a odepnij sonde i zobacz jak bedzie jezdzil
jak podjedziesz do gazownikow i tak im pokaze blad sondy na gazie ale w razie W lepiej sie przekonac - moze ten komputer swiruje
albo jeszcze jedno - jak zamula moze podaje mu i benzyne i gaz a jak dostaje tylko gaz to wtedy jedzie jak ma jechac
-

strzeliniasty - Members
Ja tak miałem, że podawało mi i paliwo i gaz ale silnik przez to wcale źle nie chodził, nie mulił itd. Gazownicy, którzy mi zakładali gaz to wyhaczyli. Założyli przekaźnik odcinający pompę paliwa przy przełączeniu na gaz i po problemie.
-

Stealth - Members
Stealth napisał(a):przekaźnik odcinający pompę
wlasnie musze to u siebie zalozyc dla pewnosci ze nie bedzie dwoch paliw dostawal a dwa dla dobra pompki by nie pracowala caly czas
-

strzeliniasty - Members
Widzisz strzeliniasty gazowników mam naprawdę jak trzeba bo sami to zrobili, ja nawet o tym nie wiedziałem, że mi benzynę brało też. A łatwo to sprawdzić czy bierze. Auto chodzi na biegu jałowym, na gazie. Mechanik zakręca zawór gazu przy butli i czeka czy auto zgaśnie czy nie. U mnie nie gasło więc dodali 2 do 2 i wyszło 4. Paliwo też szło.
-

Stealth - Members
Mi benzyny nie bierze bo kiedyś wymieniałem filterek gazu i teraz na odpalonym zakręciłem zawór żeby gaz wypalił i zgasł
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak

-

Czesio207 - Gaduła
Ja na twoim miejscu sprawdził bym dolot a konkretnie klapke od sterowania ciepłe,zimne powietrze.U mnie zaciął się ten tłoczek co steruje klapką i brał tylko ciepłe powietrze i po zagrzaniu był mułowaty.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)