Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pytanie odnośnie rezerwy .
Mam gaz starego typu LOVATO . Wskaźnik gazu mam przy butli . Pokazuje mi że niby nic , orientuje się ktoś ile przejadę jeszcze ? Bo jak na razie zrobiłem 160 km .
- Okonik5
- Badacz tematu
Faciu3 napisał(a):Da się to jakoś ustabilizować ?
możesz jechać do gazwoników żeby ustawili rezerwę ale ja tam i tak tym diodom nie wierzę, przy każdym tankowaniu kasuje licznik przebiegu dziennego i jadę na kilometry, tak jest najpewniej
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
trollu napisał(a):Faciu3 napisał(a):Da się to jakoś ustabilizować ?
możesz jechać do gazwoników żeby ustawili rezerwę ale ja tam i tak tym diodom nie wierzę, przy każdym tankowaniu kasuje licznik przebiegu dziennego i jadę na kilometry, tak jest najpewniej
Potwierdzam słowa kolegi, ponieważ sam to robię. Mój pokazuje rezerwę już od połowy zbiornika

- Porki89
- Czytacz
trollu napisał(a):ale ja tam i tak tym diodom nie wierzę, przy każdym tankowaniu kasuje licznik przebiegu dziennego i jadę na kilometry, tak jest najpewniej
Również tak robię, ale jednak jeśli coś jest to lubię gdy to działa
czasami samochód pożyczam komuś i nie lubię tłumaczyć "jak będziesz miał na liczniku xx km to jedź zatankować". Lepiej gdyby sobie mrugała ta rezerwa i wtedy tankować i po problemie
A po co latać z każdym gównem do gazownika skoro może to być proste.
Jeśli ktoś to robił to proszę o jakieś info

- Faciu3
- Czytacz
Faciu3, problem polega na tym że czujnik zintegrowany z wielozaworem przy butli jest niedokładny, działa różnie zacina się i tak dalej. Więc musiałbyś zmienić wielozawór który jest drogi, koło 2 stówek minimum, więc niema sensu. Porzuć tą myśl, jeśli auto jeździ dobrze na benzynie to będzie ci wdzięczne jeśli będziesz jeździł do skończenia LPG a potem dasz mu łyknąć troszkę benzyny żeby dojechać zatankować gaz, stacji jest mnóstwo przecież.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)