>>>>>>>>
jak kopci po odpaleniu na pb a na lpg jest ok to polecam sprawdzić czujnik temperatury czy nie nawalił i nie daje do kompa sygnału o kurews.. niskiej temperaturze a kom zalewa silnik mozem pb
a na lpg jest ok bo lpg ma w gdzieś czujnik temperatury od pb i nie jest podpięty tam a niby po co
< nie mylic z czujnikiem od przełanczania automatycznego na lpg>
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
U mnie golfik tez kopci po adpaleniu, jest to spowodowane tym ze podobno sonda lamba do paru minut nie pracuje na zimnym silniku efektem tego jest za bogata mieszanka i dlatego jest kopcenie z rury. Na gazie moze tego nie byc jesli za miast krokowca bedzie register (sruba do gazu). A na szarpanie silnikiem polecam przeczyszczenie przepustnicy a potem ewentualny reset kompa - na 15minut sciagamy klemy, potem odpalamy silnik (ma byc zimny) i czekamy az do momentu wlaczenia sie wentylatora chlodnicy. W tym czasie nie dotykamy pedalu gazu.
- maniek007
- Berbeć
jaca napisał(a):odepnij wtyczki które są podpięte pod wtrysk i psiknij w nie wd40
niech Cię ręka boska broni
WD40 nie jest do tego, raz już popsikałem jakieś złączki to później musiałem papierem ściernym czyścić. Jak już to kup sobie coś takiego http://www.liquimoly-sklep.pl/product-p ... e-02L.html-

mani51 - Members
makerek01, po pierwsze - sprawdź, czy po odłączeniu klem od akumulatora i podpięciu ich po jakichś 30 minutach silnik będzie chodził dobrze. Jeśli tak - to po prostu emulacja ECU (komputera paliwowego) ci nawala - wtedy proponuję założyć reset ECU. Problem występuje w instalkach II gen. (w szczególnści STAG)
Jeśli nie - to możesz wykluczyć (raczej) instalację gazową.
Jeśli nie - to możesz wykluczyć (raczej) instalację gazową.
-

StRaDiVaRiUs - Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)