Panowie taki mały problemik,
Gdy dojeżdżam do świateł czy skrzyżowania na LPG to obroty tak spadają do 400-500 podnoszą się do 1200 i spadają na te 850-950 no ale czasami falują. Na PB nic się takiego nie dzieje.
I tu jest właśnie pytanie czy spuszczenie mazutu z parownika coś da?
I czy jak ewentualnie czekała by mnie regeneracja prawonika(reduktora) muszę później jechać na regulacje do gazownika czy nie?
Instalacja LPG 2 generacji firmy BRC, reduktor BRC Tecno 70kW najprawdopodobniej. Silnik AFT.
Nie wiem ile jest przejechane na tym parowniku, instalacja ma już 9 lat, wiec stawiałbym najprędzej na regeneracje reduktora.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Na pewno nie zaszkodzi.KaMe101 napisał(a):tu jest właśnie pytanie czy spuszczenie mazutu z parownika coś da?
Raczej tak.KaMe101 napisał(a):I czy jak ewentualnie czekała by mnie regeneracja prawonika(reduktora) muszę później jechać na regulacje do gazownika czy nie?
Też tak sądzę.KaMe101 napisał(a):instalacja ma już 9 lat, wiec stawiałbym najprędzej na regeneracje reduktora.
W pierwszej kolejności spuść mazut z parownika. Jeżeli to nic nie da to tylko regeneracja.
-

prezesik - Members
Ja mialem cos podobnego po zakupie auta ale nawet potrafil zgasnac gdy podjechalem pod swiatla i tez czasami gdy chcialem ruszyc, no i po pewnym czasie sie okazalo ze zawor ten przy butli czasami gubil mase i sie zamykal na chwileczke i to temu bylo, wiec dalem normalny kabelek od zaworu do sruby od butli i teraz jak zegarek chodzi 

Golf 3 1.4 (ABD - 1H1) zagazowany
-

endru - Czytacz
najpierw zwiększ trochę dawkę gazu jeśli to nie pomoże to reduktor do regeneracji
gaśnie ci też jak wrzucisz na luz??
gaśnie ci też jak wrzucisz na luz??- PabloSBT
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)