Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Przydławianie podczas dodawania gazu (Golf 3)
Witam. Mam taki problem w swoim Golfie III (1.6 B+LPG 1993r), że przy dodawaniu gazu (przy każdym biegu) najpierw go przymuli, a po 2 sekundach następuje przyspieszenie. Dzieje się tak na gazie, gdy jade na benzynie - najpierw go zmuli, a potem dostaje "kopa" że wgniata w siedzenie.. Nie wiem co sie dzieje, więc proszę o pomoc i sensowne rady co może być tego przyczyną i jak to naprawić 

- gtx200000
- Berbeć
Ostatnio wymieniłem tylko świece a do reszty dopiero się przymierzam
Hmm..no w sumie niedawno coś tam odkręcałem ale to kilka dni temu a problem pojawił się dopiero wczoraj. Dodam że dałem auto do sprawdzenia mechanikowi (gdy jeszcze tego problemu nie było) i coś tam szperał przy silniczku krokowym i pod kompa podpinał auto ogólnie. No i zaraz jak od niego wyjechałem zaczęło mnie przystawiać przy każdym dodawaniu gazu..
Hmm..no w sumie niedawno coś tam odkręcałem ale to kilka dni temu a problem pojawił się dopiero wczoraj. Dodam że dałem auto do sprawdzenia mechanikowi (gdy jeszcze tego problemu nie było) i coś tam szperał przy silniczku krokowym i pod kompa podpinał auto ogólnie. No i zaraz jak od niego wyjechałem zaczęło mnie przystawiać przy każdym dodawaniu gazu..

- gtx200000
- Berbeć
hmm ja moge poradzic na szybko bys odpioł aku na 1 godz potem podłączył odpalił i zrobił na pb kilka km tak by zagrzał sie a potem na gaz i zobaczył czy dalej tak jest
w ten sosóbwykasują sie błędy z kompa
w ten sosóbwykasują sie błędy z kompa
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
podepnę się pod temat. u mnie (ABU+LPG) przy dodaniu gazu dławi się (ja mu w gaz a on traci obroty) ale tylko na zimnym silniku czyli chodzi na PB, później jak silnik złapie odrobinę temperatury problemu nie ma. ktoś ma jakiś pomysł 

-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jak macie instalacje II generacji to do komputera LPG trzeba podłączyć tps wtedy efektu zmulenia na LPG nie ma, często gazownicy kabelek od tps ucinają bo im się podłaczyć nie chce
a jeśli to nie to to stawiam na zły kąt wyprzedzenia zapłonu
SirGrzesio ja miałem takie same objawy to kończyła się cewka zapłonowa na zimnym przerywał dławił się a jak się nagrzał to chodził normalnie
a jeśli to nie to to stawiam na zły kąt wyprzedzenia zapłonu
SirGrzesio ja miałem takie same objawy to kończyła się cewka zapłonowa na zimnym przerywał dławił się a jak się nagrzał to chodził normalnie
- PabloSBT
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)