Golf 3
Benzyna + LPG
Silnik 1.6 ABU
Witam. Od jakiegoś czasu mam coraz częstsze problemy przy ruszaniu. Mianowicie dodaję gazu i czuję, że silnik zaczyna pracować z lekkim opóźnieniem, oraz przerywa. Dopiero przy wyższej prędkości stabilizuje się. Jak przełączam na dwójkę to, już wszystko jest w porządku. Jak przygazuję w miejscu, to mam taki sam objaw.
Kolejna sprawa - mam wrażenie że silnik nie równo chodzi jak stoi na luzie. Również jest to samo jak zostawiam go na jedynce i trzymam sprzęgło.
Ponadto miałem dzisiaj bardzo dziwny przypadek. Zbliżałem się do świateł, jechałem bardzo powoli (około z 10km/h) na maksymalnie wciśniętym sprzęgle. Nagle ostro zahamowałem, a Golf zgasnął.
Potrafi również poszarpać i przerywać nawet jak zwyczajnie powolutku jadę i trzymam sprzęgło.
Poprzedni właściciel powiedział mi, że mam do wymiany silniczek krokowy. Czy to na pewno to? O ile mi wiadomo, to on niweluje takie akcje jedynie na luzie.
Nie posiadam w aucie obrotomierza, więc nie mogę napisać przy jakich obrotach się to dzieje.
Proszę o pomoc.
PS: Wszystko to co opisałem, dzieje się na LPG. Ostatnio nawet nie odpalam go na benzynie, bo nie chce zaskoczyć.

to jak byl zle ustawiony to tak przerywal zalezy jakie obroty wiec trzeba sie pokrecic przy kablach swiecach i aparacie