Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Przy dojeżdżaniu do skrzyżowania obroty spadają.
Przy dojeżdżaniu do skrzyżowania i wciskaniu sprzęgła obroty spadają do 200~300. Po czym się podnoszą do 800 i tak już się trzymają. Problem występuję głównie na ciepłym silniku. TPS wyregulowany. Silnik krokowy sprawny, przysłaniałem dolot i nie pomogło. Z parownika spuściłem cały ten syf a było tego trochę i była poprawa po tym i po ustawieniu TPSu bo nie gaśnie. Co może być tego przyczyną ? Jak ruszam wtryskiem nic się nie dzieje więc to chyba nie lewe powietrze.
- pepe1288
- Berbeć
a filtr gazu też ok? Przy ustawianiu TPs-u robiłeś adaptacje przepustnicy?
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
Jeżeli parownik ma przelatane 70-90 tys.km to kwalifikuje się do regeneracji. Świece zapłonowe, kable WN, kopułkę i palec standardowo powinno się wymieniać po ok 30 tys.km. Pamiętaj, że LPG jest bardzo czuły na niedomagania układu WN, na PB tego nie odczujesz, a na LPG będą niezłe szopki.
-

prezesik - Members
Golfik gaz ma od 2004 roku. Auto ma na przejechane rzekomo 280 tyś. (ile ma naprawdę nie wiem) A na parowniku nie ma żadnego śladu rozbierania czy zmian. Więc może mieć grubo ponad 90 tyś km na gazie. Jak spuściłem syf z parownika to było go tak z około 200 ml. Wtedy przynajmniej przestał gasnąć. Wymienię membrany i dam znać czy pomogło.
- pepe1288
- Berbeć
Robiłeś restart centralek odepnij najpierw aku na parę minut 15-30 i wypnij wtykę od LPG . Po podłączeniu niech nauczy się kroków mi tak pomogło po adaptacji przepustnicy i regulacji TPS-a .
pozdro
pozdro-

pietrasiak2 - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)