Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Przerywa na bęzynie
Hej wszystkim mam taki problem żałożyłem gaz do golfa 3 1.8 no i na bęzynie przebiera i zaczyna gasnąć a na gazie jest ok czy to może być Czy może łapać lewe powietrze z pod miksera od gazu bo było włożone na sylikon
- Damik
- Czytacz
koledzy ja mam wlasnie taki problem jak Damik tylko ze gaz mam zalozony juz od 4 lat i dopero z jakis miesiac temu zaczely mi wystepowac problemy z praca silnika na benzynie a na gazie jest wszystko ok co z tym moze byc??
- malysz090
- Berbeć
jak na LPG pracuje wszystko OK to układ zapłonowy i elektryczny można wykluczyć
w grę wchodzi zasilanie paliwem czyli przewody, pompka paliwa, wtrysk lub filtr paliwa
w grę wchodzi zasilanie paliwem czyli przewody, pompka paliwa, wtrysk lub filtr paliwa
-

marcinkoz2910 - Members
Plak Marcinku zawiera alkohol.Rozrusznik kręcił, ale ciągle nie było zapłonu,iskra była bo sprawdzałem ....Pompa zamarzła a Plak pomógł hehe.Czasami warto przyglądać sie co robią mechanicy
[ Dodano: 2010-01-05, 13:48 ]
Marcin popsikaj kiedyś w duży mróz w rurę dolotową Plakiem zobaczysz co sie stanie hehe
[ Dodano: 2010-01-05, 13:48 ]
Marcin popsikaj kiedyś w duży mróz w rurę dolotową Plakiem zobaczysz co sie stanie hehe
-

Pascal - Members
czyli jak nie smarujesz nie jedziesz
coś w rodzaju autostartu.... czyli problem rozwiązany ma się rozumieć
coś w rodzaju autostartu.... czyli problem rozwiązany ma się rozumieć
-

marcinkoz2910 - Members
Hej wszystkim dziś rano nawet na gazie przerywał no i wyszło faktycznie że łapie lewe powietrze z pod mieszadła od gazu po założeniu uszczelek a nie silikonu jest wszystko ok tylko że na automatycznym przełączaniu coś troche nierówno chwilowo pracuje śilnik no a jak przełącznik na bęzyne odrazu ustawie i odpale jest ok to coś chyba komputer zakłóca
- Damik
- Czytacz
Możliwe że to jest przekaźnik no ale sam nie wiem ja robiłem taką próbę że wogóle odłączyłem komputer od gazu sonde zrobiłem na krótko i tak jak by bez gazu było tylko sama benzyna i wtedy by było wiadomo czy wina jest gazu czy inna u mnie było tak samo czyli ta uszczelka
- Damik
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)