Witam
Znów mam problem najpewniej z przepustnicą. Robiłem rozrusznik bo szwankował i jest ok ale przestawiła mi się przepustnica tzn. po odpaleniu ma 2000 obr. po czym spadają do 1200-1300. Jak jest ciepły to ewentualnie spada do 900-1000. Obroty spadają w miarę wytracania prędkości a nie po wrzuceniu "luzu" lub wbicia sprzęgła. Obroty powinny być na ciepłym 650-700 na zimnym 1100. Pojechałem ponownie do elektryka aby zaadoptował przepustnicę nie pomogło. już kiedyś terz miałem taki problem że coś się tam przestawiło ale po ponownym zaadoptowaniu było ok a teraz po tym rozruszniku klapa i nikt nie może nic poradzić. Nadmieniam że przepustnica został wymieniona w sierpniu tego roku na nową oczywiście nieorginalną.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
możliwe ze to nie tyle ze przepustnica co potencjometr przepustnicy może szwankować.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
10 nagrzań silnika i przepustnica powinna sie zaadoptować.
jezeli nie to potencjometr. ja bym to rozkrecil wyczyscil blaszki podprostował.
poza tym temat byl ruszany na forum uzyj opcji szukaj
jezeli nie to potencjometr. ja bym to rozkrecil wyczyscil blaszki podprostował.
poza tym temat byl ruszany na forum uzyj opcji szukaj
prawda jest jak d..pa - każdy ma swoją
- Daniel1886
- Czytacz
Panowie jestem laikiem w kwestii mechaniki i dla tego szukam tutaj pomocy.
Otóż mechanik powiedział mi dziś ze w moim Golfiku jest pekniety korpus przepustnicy, szukałem wszędzie ale nie znalazłem takiej usterki
W zwiazku z tym prosze o podpowiedz ile by kosztowała naprawa tego.
Z góry dziekuje i pozdrawiam!!!
[ Dodano: 2012-02-23, 16:11 ]
A zapomnialem dopisać że autko gaśnie prawie za kazdym razem kiedy wciskam sprzegło i hamuje. Obroty spadaja na 200-400.Na zimnym jeszce jakos idzie ale od 60 stopni zaczynaja sie problemy
Otóż mechanik powiedział mi dziś ze w moim Golfiku jest pekniety korpus przepustnicy, szukałem wszędzie ale nie znalazłem takiej usterki
W zwiazku z tym prosze o podpowiedz ile by kosztowała naprawa tego.
Z góry dziekuje i pozdrawiam!!!
[ Dodano: 2012-02-23, 16:11 ]
A zapomnialem dopisać że autko gaśnie prawie za kazdym razem kiedy wciskam sprzegło i hamuje. Obroty spadaja na 200-400.Na zimnym jeszce jakos idzie ale od 60 stopni zaczynaja sie problemy

- Seba81
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)