albo za szybo zie przełącza?? Zimą nie miałem żadnych problemów: )Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Przełacznie gaz.
Witam . Mam mały problem.. polega na ty że zawsze na początku jak odpalę mojego golfika i już jadę silnik łapie odpowiednią temperaturke i w tedy golfik przełącza się z benzyki na gaz.. i tu jest problem?! bo gaśnie podczas przełącznia.. chwilkę potem kawałek pojadę dalej na benzynie i pięknie się przełącza w gaz ..potem to już bezproblemowo... takie objawy występują tylko w tedy gdy samochód dłuższy czas nie jest używany..no wiadomo np stoi całą nockę na parkingu silnik jest zimny.... z rana odpalam.. jadę na benzynce.... po kilku minutach przełącza się automatycznie i gaśnie.... po następnych kilku minutach już się przełącza i jest ok... co może być przyczyną?? hmm mi się wydaje że czas już chyba filierki wymienić....
albo za szybo zie przełącza?? Zimą nie miałem żadnych problemów: )
albo za szybo zie przełącza?? Zimą nie miałem żadnych problemów: )- Thomasinio86
- Czytacz
Zwykle pomaga regeneracja reduktora, jesli niedogrzany jeszcze silnik sprawia takie problemy. Teraz mieszanka tuż po przełączeniu ma zły skład, za uboga lub za bogata. Można by troche podregulowac instalację ale obawiam sie ze bedzie to półśrodek. Można by też podregulowac czas nakładania sie paliw, o ile twój sterownik gazu na to pozwala.
- pablomed
- Members
na poczatek najtansza opcja bedzie podjechac na wymiane filterka gazu i ustawienie gazu, koszt 50 zeta u mnie w miescie.
-

Ryjek - Badacz tematu
a u mnie w bingo m jesttaka opcja że chwile codzi na bezynie i gazie
kolejna sprawa to że mam ustawione obroty rosnące i przełoncza przy 1900 chyba jak nie masz interfejsu to jedz do gazownika
kolejna sprawa to że mam ustawione obroty rosnące i przełoncza przy 1900 chyba jak nie masz interfejsu to jedz do gazownika
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)