Mam 1.8 aam 75km i instalacje II gen. z AG centrum - reduktor tomasetto AT07 i sterownik razmus af 800 plus
Mechanik stwierdził, że chyba za wcześnie przełącza mi się na gaz bo przewody od gazu jeszcze letnie i gaz może jeszcze pozostawać skroplony. W sumie nie wiem ale pewnie mam ustawione 30st.
Jaka temperatura według Waszych doświadczeń jest optymalna ?
Z ostatniego gazownika zrezygnowałem, i teraz zacząłem zastanawiać się czy właściwie potrzebna jest jakaś okresowa regulacja i co właściwie jest tam wtedy robione ?
Poza ewentualną zmianą temperatury jedynie wiem, że ten reduktor nie był odolejany i może to by mu sie przydało. może ktoś jeszcze ma/miał taki sam?
PS spalanie mam ok - 9l w trasie, ok. 10 na autostradzie/po miescie

generalnie najlepiej jest przełączać na lpg jak leci ciepłe powietrze z nawiewów ale teraz prawie wszystkie instalacje mają swój czujnik temperatury i same przełączają
i przy tej temp nie powinny być letnie przewody tylko powinny być ciepłe 30 stopni to przecież już jest duża temperatura przerywa ci jak jest zimny?? albo jak go zapalisz przerzucisz na lpg i zgasisz to normalnie odpalisz czy nie chce załapać 
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)