Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Proby zamontowania stozka...
dzisiaj chcialem zalozyc filtr stozkowy(firma k&n)i tu psikus, na benzynie chodzi, a na gazie zdycha... probowalem nawet przy odpalonym silniku podpiac i nawet jak przystawie d rury to gasnie.. w czym jest rzecz?!
- jatromb
- Czytacz
a po co to montowac to nic nie daje moim zdaniem chyba ze o wyglad chodzi
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
jatromb, jeśli już koniecznie chesz to mieć to trzeba doregulować instalkę LPG, masz teraz złą mieszankę, bo stożek puszcza łatwiej powietrze, robi się inny układ podciśnienia koło miksera i nie zasysa on tyle gazu co potrzeba żeby meszanka była odpowiednia. Gaz jest na to wrażliwy. Wolne obroty najpewniej uzyskasz kręcąc tylko dużą śróbą na parowniku, ale jeśli chodzi o cały zakres pracy silnika to raczej trzeba będzie przeprogramować sterownik LPG
- pablomed
- Members
pablomed, dokładnie ci to opisał
ale pamietaj ze lpg lubi ssac sam sobie powietrze nie lubi gdy mu sie wpycha dolot powietrze
odprerza to dolot i zubarza mieszanke bo nie jest tyle "wysysane gazu z reduktora"
nawet jesli kompa doregulujesz to bedziesz musial zwiekszyc zakres pracy krokowca na + ale to moze troszke opuznic reakce silnika na wysokich obrotach bo krokowiec bedzie musiął sie dłuzej otwierac
ale to moje przemyslena
ale pamietaj ze lpg lubi ssac sam sobie powietrze nie lubi gdy mu sie wpycha dolot powietrze
odprerza to dolot i zubarza mieszanke bo nie jest tyle "wysysane gazu z reduktora"
nawet jesli kompa doregulujesz to bedziesz musial zwiekszyc zakres pracy krokowca na + ale to moze troszke opuznic reakce silnika na wysokich obrotach bo krokowiec bedzie musiął sie dłuzej otwierac
ale to moje przemyslena
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
a mój golfik na lpg ze stożkiem k&n śmigał aż miło, spalanie zawsze poniżej 10, żadnych problemów z odpalaniem, żadnych "dziur" mocy przy pryspieszaniu i do tego ten dźwięk spod maski
a wszystkie moje problemy z gazem zaczęły się po jego zdjęciu i założeniu zwykłego
...a dlaczego go wywaliłem to już pisałem więc się powtarzał nie będę
a wszystkie moje problemy z gazem zaczęły się po jego zdjęciu i założeniu zwykłego
...a dlaczego go wywaliłem to już pisałem więc się powtarzał nie będę-

mani51 - Members
ja po założeniu stożka miałem ten sam problem
przyczyną okazałą się nie zła regulacja mieszanki (próbowałem regulować), tylko silnik krokowy od gazu. Wywaliłem go i wstawilem zwykłą śrubę. Cyka aż miło.
przyczyną okazałą się nie zła regulacja mieszanki (próbowałem regulować), tylko silnik krokowy od gazu. Wywaliłem go i wstawilem zwykłą śrubę. Cyka aż miło.
Nie wiem, czy ty wiesz, ale ja lubię tak, kiedy widzę jak na Twego OPLA nasrał ptak. 

-

TomekKutno - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)