Witam Wszystkich.
Pól roku temu zainstalowałem w moim golfie instalację LPG. Problem z nią związany pojawia się w czasie przełączenia z PB na LPG. podczas jazdy niby wszystko jest ok, ale jak przełączenie nastąpi w czasie postoju lub po przełączeniu, po jakimś czasie zejdę na bieg jałowy obroty spadają do ok 300-400 i po kilku sekundach dopiero podchodzą do 850. Po dojściu obrotów do właściwego poziomy jest już ok ale czasami auto wcześniej zgaśnie (zwłaszcza jak trzeba ruszyć np. na światłach a obroty są takie niskie).
Na instalacji mam przejechane od zamontowania 11000km
instalacja: TOMASETTO 140HP
Centralka: BINGO M
Dodatkowy problem to trochę nierówna praca silnika, mulasty do 3000obr/min, trochę kopci jak jest zimny i drgania w czasie postoju. (przepustnica czyszczona, wymienione świece, kopułka i palec)
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zobacz na filtr powietrza, ja miałem takie cos w galancie, też z lpg. tam też do wyregulowania był silniczek krokowy. sprawdz wtyki z instalacji, przeczyść je, czasami słaby sygnał idzie do instalki. jeżeli masz na gaz, to wiedz że silnik pracuje na sucho.
spróbuj przeczyścić jeszcze raz przepustnicę i sprawdz, czy nigdzie lewe powietrze się nie dostaje.
spróbuj przeczyścić jeszcze raz przepustnicę i sprawdz, czy nigdzie lewe powietrze się nie dostaje.
-

spike666 - Czytacz
przepustnica i odma są czyste.
Co do instalki jak byłem na pierwszym przeglądzie (po 1000km) to niby to naprawił (NIBY!!!
)
Teraz czeka mnie przegląd po 10000km. Może po prostu lepszym wyjściem będzie pojechać do innego gazownika??
Polecacie kogoś z okolic mikołowa i katowic?? Jaki jest koszt tego przeglądy??
Jeszcze mam pytanko bo troszkę jest tych małych problemików z tym silniczkiem. Ile Kosztuje oddanie auta do warsztatu na przediagnozowanie silnika (komp, regulacja, pomiar ciśnień)??
Co do instalki jak byłem na pierwszym przeglądzie (po 1000km) to niby to naprawił (NIBY!!!
)
Teraz czeka mnie przegląd po 10000km. Może po prostu lepszym wyjściem będzie pojechać do innego gazownika??
Polecacie kogoś z okolic mikołowa i katowic?? Jaki jest koszt tego przeglądy??
Jeszcze mam pytanko bo troszkę jest tych małych problemików z tym silniczkiem. Ile Kosztuje oddanie auta do warsztatu na przediagnozowanie silnika (komp, regulacja, pomiar ciśnień)??
- adiamusx
- Czytacz
możliwe ze instalacja źle wyregulowana
prawdopodobnie zle ustawione zakresy jałowych obrotów w bingo m
i silnik po zejscu na niskie obroty jest zalewany gazem lub za mało go dostaje
pytanko czy tps podłączony to kabelek do przepustnicy zielono zułty lecący od bingo m
miałem kiedyś taki problem u kumpla z identyczną in stalką i silnikiem
problem polegał na tym ze kabel pękł na lutowaniu do wtyczki tps przepustnicy
i raz kontaktował a raz nie i bingo m zle interpretowało sygnał i dusiło silnik
u kumpla to sie działo podczas ruszania albo hamowania a czasem bez powodu po przełączeniu
prawdopodobnie zle ustawione zakresy jałowych obrotów w bingo m
i silnik po zejscu na niskie obroty jest zalewany gazem lub za mało go dostaje
pytanko czy tps podłączony to kabelek do przepustnicy zielono zułty lecący od bingo m
miałem kiedyś taki problem u kumpla z identyczną in stalką i silnikiem
problem polegał na tym ze kabel pękł na lutowaniu do wtyczki tps przepustnicy
i raz kontaktował a raz nie i bingo m zle interpretowało sygnał i dusiło silnik
u kumpla to sie działo podczas ruszania albo hamowania a czasem bez powodu po przełączeniu
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)