Witam. Panowie, mam taki problem z gaziorem. Chodzi mi dokładnie o to że: Podczas wyprzedzania na gazie delikatnie przerywa, ale kiedy przełącze na pb zaczyna wtedy przyspieszać aż miło. nastepne to kiedy odpuszczam noge z gazu to zaczyna przerywać.... poszarpywać. Ogólnie samochód na gazie jest bardziej zamulony. Co może być powodem?
Oczywiscie świece, kable, kopulka, palec powymieniane. Filtry tak samo.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Posprawdzaj wszystkie połączenia przy akumulatorze które są od gazu. Na klemach po odkręcaj papierek w rękę i jazda , jak przeczyścisz to następnie musiałbyś jechać do naprawdę dobrego gazownika . U mnie było podobnie i spalanie było duże.
-

Szheyk - Badacz tematu
Miałem takie same objawy... Jak przyśpieszalem i wciaskalem gaz w podłogę to auto zamulało... Polecam dobrego gazownika... Bo ostatnio byłem u "taniego Mietka" Tak mi wyregulował gaz że mialem spalanie 20 l na stówkę... Potem chciał zmienić mi reduktor... Pojechalem w końcu do renomowanego w Łodzi gazownika 80 dyszek i autko zbiera się jak należy
No i spalanie 9-10 w mieście - całkiem przyzwoicie...
No i spalanie 9-10 w mieście - całkiem przyzwoicie...-

kapral121 - Berbeć
witam , wyczyscic reduktor samemu zadna filozofia od spodu jest srubka odkrecic ja cienki precik tam wcisnac i szlam sam splynie , powinno pomoc nie zawsze to jest kwestia regulacji a poprostu syfu ktory sie zbiera a raz na jakis czas trzeba wyczyscic wtedy bedzie znaczna poprawa w jezdzie
pozdrawiamGofer......

- Nelson
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)