Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z wyciekiem płynu chłodniczego
witam.mam problem z autem golf1.8rok produkcji1994.wycieka płyn przez zbiorniczek wyrównawczy na korku wlewu oleju robi się biały nalot.proszę o radę co to może być za przyczyna?
- grzesiek1234
- Berbeć
Re: problem z wyciekiem płynu chłodniczego
Kolego ja to samo miałem. Na 100% wina uszczelki pod głowicą.. uszczelka 80 zł i robocizna 300 zł.
Jestem bokiem prędkości
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
Proponuję zacznij od wymiany korka może jest nieszczelny, występuję w zamiennikach tanio. Potem obserwuj i pytaj w razie czego, najgorsza awaria dająca taki objaw to uszkodzenie uszczelki pod głowicą ale na razie się nie martw na zapas.
- pablomed
- Members
niekoniecznie wina uszczelki tez tak myślałam wymieniłam ja kasy wyrąbałam a wode dalej wywalało okazał sie właśnie ten nieszczelny korek;/
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
A może koledze wycieka przez korek wyrównawczy tam gdzie jest odparowanie mały otwór po prawej stronie.
Jestem bokiem prędkości
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
No wlasnie tylko przez ten otwor plyn moze leciec
Tak jak kolega Pablomed pisze - wymien korek, moze nie trzyma cisnienia.
A jak sie zachowuje silnik na odkreconym korku, przy przygazowaniu wystepuje bąblowanie w zbioniczku? Weze od chlodnicy podczas rozgrzanego silnika da sie scisnac dwoma palcami, czy sa bardzo twarde?
Tak jak kolega Pablomed pisze - wymien korek, moze nie trzyma cisnienia.
A jak sie zachowuje silnik na odkreconym korku, przy przygazowaniu wystepuje bąblowanie w zbioniczku? Weze od chlodnicy podczas rozgrzanego silnika da sie scisnac dwoma palcami, czy sa bardzo twarde?
-

prezesik - Members
mam golfa3 i problem który opisałem wam wcześniej doradziliście mi że to uszczelka pod głowicą więc mam jeszcze pytanie jak ją zdejmę czy muszę ją planować i wymieniać zawory jakie czynności przy tym mnie czekają ponieważ auto chodzi już 6lat na gazie i nic nie było przy nim robione
- grzesiek1234
- Berbeć
grzesiek1234 napisał(a):mam golfa3 i problem który opisałem wam wcześniej doradziliście mi że to uszczelka pod głowicą więc mam jeszcze pytanie jak ją zdejmę czy muszę ją planować i wymieniać zawory jakie czynności przy tym mnie czekają ponieważ auto chodzi już 6lat na gazie i nic nie było przy nim robione
tak wypadało by głowicę splanować tylko uszczelkę lepiej żeby kupił mechanik który będzie to robił bo jak kupisz za cienką to mogą zawory dzwonić
lepiej odrazu wymienić też uszczelke pod deklem- PabloSBT
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)