Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z temperarura
Witam wszystkich .mam taki problem byłem wczoraj w trasie to temp pokazuje mi 90 , a jak się zaczynam żeby zapalić papierosa tak na 10 minut i wchodzę do auta to pokazuje temp 100 i jak jadę to spada . Termostat nowy jest czujnik też dziękuję
- dzideus22
- Czytacz
Normalne że na postoju się grzeje ale nie do takich temp. Widać termostat nie działa prawidłowo bo powinien przy 87 otwierać. Z jakiej firmy kupileś ów termostat?
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
dzideus22, najprawdopodobniej winny jest termostat. Nie wiem czemu kupiłeś Beru skoro oryginał z Wahlera jest tańszy i większe prawdopodobieństwo, że będzie działał prawidłowo. Niestety termostat to loteria to bardzo czułe urządzenie i jak nie jest odpowiednio przechowywane to tak się dzieje. Proponuję wyjąć termostat i sprawdzić temp. otwarcia (włóż do wody i gotuj. Włóż termometr i sprawdź w jakiej temp się otworzy)
powinien zrobić to w ok 87'C jeśli będzie wyższa lub niższa to termostat do wymiany.
powinien zrobić to w ok 87'C jeśli będzie wyższa lub niższa to termostat do wymiany.
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)