Problem z sondą lamba po wymianie faluja obroty

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z sondą lamba po wymianie faluja obroty

Postprzez Mateoooo » 26 maja 2014, o 21:08

Witam.

Ostatnio padła mi sonda lambda. Dzisiaj przyszła mi uniwersalna boscha i po założeniu jej vag juz nie wywala bledu o sondzie ale zaczęły mi falować obroty, tzn zapale chodzi ok przez 15-20 sek a pozniej faluja strasznie, nie robilem adaptacji ale nie wiem czy jest ona koniecznia
Mateoooo
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 3 lip 2011, o 15:00
Lokalizacja: Łańcut

Problem z sondą lamba po wymianie faluja obroty

 

Postprzez łukasz1983 » 26 maja 2014, o 22:44

Mateoooo, Po pierwsze to uzupełnij profil,bo samo 1.6 to za mało.Jaki kod silnika?
Jak masz mono zrób reset ECU.
Jak wielo zrób adaptację przepustnicy vagiem
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Mateoooo » 28 maja 2014, o 17:05

Jednopunkt ABU 1.6 . Mi sie wydaje ze ta sonda nowa jest po prostu uwalona :/
Mateoooo
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 3 lip 2011, o 15:00
Lokalizacja: Łańcut

Postprzez pablomed » 28 maja 2014, o 23:09

niekoniecznie, rób reset jak kolega wyżej radzi. Znajdziesz jeszcze w necie fotki jak odróżnić orginał od fałszywki. Sonda to jest rzecz na tyle ważna że nie kupuje się jej w necie z powodu niskiej ceny bo jest ,masę podrób, nie wiem ile dałeś ale w sklepie uniwersalny bosch jakieś 220 , a niewiele gorsza Magneti Marelli jakieś 180
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Mateoooo » 4 cze 2014, o 21:09

wiec tak lambda factor w vag comu pokazuje jakies 0.8-0.5 wiec jest tragedia. za sonde dalem 150 zł . reset nic nie dal. dostalem dzisiaj sonde za frajer od passka ale niestety jest ona jedno przewodowa wiec pewnie nie ma opcji zeby ja podpiac ;(
Mateoooo
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 3 lip 2011, o 15:00
Lokalizacja: Łańcut

Postprzez Pawlom95 » 4 cze 2014, o 23:49

A kable od tej sondy masz dobrze spięte ? miałem przypadek u siebie że podpiąłem pod sygnałowy do ecu kabel nie ten co trzeba, napięcie skakało ale nie miesciło się w dopuszczalnej tolerancji no i falowały obroty przez to.
Pawlom95
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2 cze 2014, o 08:37
Lokalizacja: Małopolska





Powrót do Silniki benzynowe (LPG)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości