Witam.
Ostatnio padła mi sonda lambda. Dzisiaj przyszła mi uniwersalna boscha i po założeniu jej vag juz nie wywala bledu o sondzie ale zaczęły mi falować obroty, tzn zapale chodzi ok przez 15-20 sek a pozniej faluja strasznie, nie robilem adaptacji ale nie wiem czy jest ona koniecznia
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Mateoooo, Po pierwsze to uzupełnij profil,bo samo 1.6 to za mało.Jaki kod silnika?
Jak masz mono zrób reset ECU.
Jak wielo zrób adaptację przepustnicy vagiem
Jak masz mono zrób reset ECU.
Jak wielo zrób adaptację przepustnicy vagiem
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
niekoniecznie, rób reset jak kolega wyżej radzi. Znajdziesz jeszcze w necie fotki jak odróżnić orginał od fałszywki. Sonda to jest rzecz na tyle ważna że nie kupuje się jej w necie z powodu niskiej ceny bo jest ,masę podrób, nie wiem ile dałeś ale w sklepie uniwersalny bosch jakieś 220 , a niewiele gorsza Magneti Marelli jakieś 180
- pablomed
- Members
wiec tak lambda factor w vag comu pokazuje jakies 0.8-0.5 wiec jest tragedia. za sonde dalem 150 zł . reset nic nie dal. dostalem dzisiaj sonde za frajer od passka ale niestety jest ona jedno przewodowa wiec pewnie nie ma opcji zeby ja podpiac 

- Mateoooo
- Czytacz
A kable od tej sondy masz dobrze spięte ? miałem przypadek u siebie że podpiąłem pod sygnałowy do ecu kabel nie ten co trzeba, napięcie skakało ale nie miesciło się w dopuszczalnej tolerancji no i falowały obroty przez to.
- Pawlom95
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)