Witam
Mam problem z silnikiem w moim golfie 3 chodzi o to że silnik co jakiś czas po prostu gaśnie i nie można go uruchomić czasami zapali odrazu po zgaśnięciu ale to rzadko a czasami wogóle ostatnio rozładowałem akumulator i dalej nie zapalił tak więc zapchałem go na parking i wróciłem za 2 godziny i auto załapało na dotyk i już jechało co to może być na początku jak kupiłem auto w lipcu to się działo dosłownie raz na 500 km ale teraz zdarza się to coraz częściej.
Proszę pomóżcie bo już nie mam siły do tego auta.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Krzych89, kolego na początek sprawdz czy masz iskre, a następnie ja bym pojechał na kompa bo wygląda mi to na uszkodzony czujnik halla
-

marcinkoz2910 - Members
do golfa był podpinany komputer ale miał tylko błąd czujnika halla na wyłączonym silniku po zapaleniu błędu nie było a mechanik mi powiedział że tak właśnie ma być w aucie też 3 miesiące temu założyłem nową oryginalną cewkę ale problem cały czas wraca
-

Krzych89 - Czytacz
no zgadza sie tak ma byc ale nie wiem czy powiedział Ci prawde, mogą to być przewody WN, kopułka z palcem,Krzych89 napisał(a):do golfa był podpinany komputer ale miał tylko błąd czujnika halla na wyłączonym silniku po zapaleniu błędu nie było
-

marcinkoz2910 - Members
zrób tak jak ci napisali
w momecie kiedy ci zgasnie i nie bedzie chciał odpalic zdejmij jeden przewud i wetknij tam starą jescze prawną swiece i dotknij gwintem tej swiecy do silnika
i zakrec rozrusznikiem
jak nie bedzie iskry tzn ze masz cos z zapłonem
a jesli bedzie to cos z wtryskiem poompką lub jakis problem z dawkowaniem paliwa lub awaria kompa lub zwarcie
a jesli akurat w tym momecie auto bedzie sprawne to ci zagryzie na 3 gary
w momecie kiedy ci zgasnie i nie bedzie chciał odpalic zdejmij jeden przewud i wetknij tam starą jescze prawną swiece i dotknij gwintem tej swiecy do silnika
i zakrec rozrusznikiem
jak nie bedzie iskry tzn ze masz cos z zapłonem
a jesli bedzie to cos z wtryskiem poompką lub jakis problem z dawkowaniem paliwa lub awaria kompa lub zwarcie
a jesli akurat w tym momecie auto bedzie sprawne to ci zagryzie na 3 gary
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Krzych89, czyli traci iskre ZIELONY przewód na HALLU lub na cewce to jest sygnał z halla albo sama cewka już oddaje ducha
-

marcinkoz2910 - Members
u mojego kolegi w seacie też było coś podobnego jeździł do różnych mechaników i każdy mówił coś innego w końcu sam troche pogrzebał i był to przekaźnik pompy paliwowej więc może warto to sprawdzić, wyciągnij przekaźnik, rozbierz go i sprawdź czy styki nie są potopione
-

pawelek03576 - Gaduła
Mam jeszcze takie pytanie czy oplaca się kupić ten aparat zapłonowy
Link: http://moto.allegro.pl/item492576246_ap ... ta_gw.html
Czy montował ktoś ten aparat???? Co o nim sądzicie
?
Link: http://moto.allegro.pl/item492576246_ap ... ta_gw.html
Czy montował ktoś ten aparat???? Co o nim sądzicie
?-

Krzych89 - Czytacz
-

marcinkoz2910 - Members