Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z papierami
Witam kolegow mam pytanie macie namiary na jakiegos kolege gazownika ktory moglby wystawic homologacje na gaz? Papiery na zbiornik tylko mam brakuje homologacji jedynie a mam problem z przerejestrowaniem samochodu. I jaki orientacyjny koszt takiego papieru?
- noren13
- Czytacz
nie wiem czy ktos taki kwit ci wystawi.. ogolnie to raczej beda chcieli butle wymieniac i cie skasuja
hm masz butle w kole?? to ci moze ogarne taki papier od innej butli. moze ci nikt numerow nie bedzie sprawdzał 
hm masz butle w kole?? to ci moze ogarne taki papier od innej butli. moze ci nikt numerow nie bedzie sprawdzał 
-

pandamian21 - Badacz tematu
ile lat ma zbiornik bo nie rozumiem co znaczy że masz do niego papiery. Jeśli poniżej 10 i masz do niego papier a do reszty instalacji nie - to pojeździj po biedniejszych szopach gdzie lpg montują. powiedzmy 3 stówki.
- pablomed
- Members
noren13 napisał(a):pytanie macie namiary na jakiegos kolege gazownika ktory moglby wystawic homologacje na gaz?
gazownik sam na siebie bat kreci i bedzie ciezko znalezcs takiego co to podpisze chyba ze butle wezma ci na sprawdzenie.(jesli minely lata butli to po ptokach)
pandamian21 napisał(a): to ci moze ogarne taki papier od innej butli.
takie wypowiedzi to raczej na pw bo moga byc problemy.
pandamian21 napisał(a):moze ci nikt numerow nie bedzie sprawdzał
a co jak sprawdza?????

VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
Podobno można zadzwonić do producenta/dystrybutora butli ( IRENE, STAKO ), podać numer butli i wyrobią duplikat legalizacji. Koszt ok. 50-80 PLN.
Tu masz jakieś ogłoszenie:
http://www.tdt.pl/jednostka-inspekcyjna ... w-lpg.html
Nie ma to jak wooyek Google
Tu masz jakieś ogłoszenie:
http://www.tdt.pl/jednostka-inspekcyjna ... w-lpg.html
Nie ma to jak wooyek Google

-

prezesik - Members
numery niestety oni sprawdzają.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
Emiczka napisał(a):numery niestety oni sprawdzają.
moim zdaniem bardzo dobrze ze sprawdzaja az boje sie pomyslec co to by bylo jak by nie spradzali
(jezdzili by na gaz nabity w butelkach po koli) polak wiele potrafi i czesto swoja glupota stwarza zagrozenie dla innych 
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
-

radomiak - Gaduła
Okazalo sie ze instalacja to przekladka od innego golfa niestety homologacje koles od sprzedazy wyrzucil i dal mi tylko papier na butle i powiedzial ze do wydzialu komunikacji tylko to mi bedzie potrzebne. Bylem naiwny i mu uwierzylem a instalacja zalozona 2005r wiec papier na butle jest dobry brak homologacji na czesci. Butle mozna by bylo wpisac jakby ktos mial takie dojscia.
- noren13
- Czytacz
kolego napisałem ci w miarę konkretnie co zrobić. Butla ma ważność 10 lat, masz papier do niej to pół problemu z głowy. Ale żeby wbić LPG w dowód w Urz. KOM. potrzebne świadectwo montażu od gazownika. Pojeździj trochę i znajdziesz. Oficjalnie tego nie da się zrobić inaczej jak zamontować LPG na nowo.
- pablomed
- Members
Niestety jezdzilem i pytalem w swojej okolicy i w jednym zakladzie nie ma takiej mozliwosci a w drugim koles chce 1200zl za takie cos ale pod warunkiem ze robi silnik swoimi czesciami. Dlatego pisze i pytam tutaj czy ktos ma jakies dojscia lub znajomosci ale widac niestety tez nie.
- noren13
- Czytacz
noren13, to jedz dalej do wioski popytaj kumpli da sie ale nie za flaszke
cos za cos 500 złmożę kosztowac...
cos za cos 500 złmożę kosztowac...
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
noren13, 1200 to żart to jest kwota zbliżona do ceny nowej instalacji. Popytaj na dziale regionalnym forum vwgolf.pl , popytaj ludzi z branży, taksówkarzy, znajomych mechaników, przyda się jakieś "polecenie" - bo przecież nikt wprost ci na forum nie napisze do kogo jechać bo to działania niezgodne z prawem
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)