Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z paliwem
witam na początku chciałbym napisać że posiadam nadal wv golf 3 z 1993 roku i od około miesiąca mam problem z odpalaniem na benzynie.Posiadam w nim LPG i odpalam awaryjnie z LPG bo na benzynie raz odpali drugi raz zalewa cały gaźnik i nie wiem co z tym zrobić proszę o pomoc i dodam że paliwo jak i gaz tankuje tylko na orlenie
- robson1983a
- Berbeć
Po pierwsze nie gaźnik,a wtrysk.Po drugie jak go odpalasz to nie dodajesz czasem gazu?robson1983a napisał(a): raz odpali drugi raz zalewa cały gaźnik i nie wiem co z tym zrobić
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
robson1983a, Na początku proponuję zrobić reset ECU.
Jeżeli na LPG odpala normalnie,a na BP czasami go zalewa to winna może być membrana w regulatorze ciśnienia paliwa.Odkręć obudowę wtrysku i oceń stan membrany.
Jakbyś miał też problemy z odpaleniem na LPG to winny mógł by być układ WN,ale ty piszesz,że na LPG odpala normalnie.
Jeżeli na LPG odpala normalnie,a na BP czasami go zalewa to winna może być membrana w regulatorze ciśnienia paliwa.Odkręć obudowę wtrysku i oceń stan membrany.
Jakbyś miał też problemy z odpaleniem na LPG to winny mógł by być układ WN,ale ty piszesz,że na LPG odpala normalnie.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)