Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem
Witam. Z powodu ostatnich mrozów i śniegów mój Golf zwariował. Posiadam silnik 1.4 benzyna +lpg. Po odpaleniu za pierwszym razem przystąpiłem do skrobania,zaś silnik zgasł po kilku minutach. Wcześniej grzałem go 2 dni po jakieś 20 min i odpalał bez problemu. Myślałem że zamarzło paliwo, lecz teraz jest na plusie i dalej nie odpala(nawet na przewodach). Kable i swiece wymieniałem latem, jedyne co przychodzi mi do głowy to kopułka bądź cewka zapłonowa. Miał może ktoś taką sytuację?
- janozbr
- Berbeć
przyłącze sie do tematu też miałem problem jak był spory mróz ze jak odpaliłem to nie mogłem dodać trochę gazu i ruszyc bo go jak by zalewało bo automatycznie strasznie było czuć benzyną nie wypaloną i trzesło nim tak jak by swieca ale co najlepsze po przejechaniu ze 100 metrów wszystko ustawało i było normalnie zastanawiałm sie nad wyminą swiec ale jest teraz dobrze co radzcie ?
- krzysiek21
- Czytacz
Re: Problem z odpaleniem
janozbr napisał(a):Witam. Z powodu ostatnich mrozów i śniegów mój Golf zwariował. Posiadam silnik 1.4 benzyna +lpg. Po odpaleniu za pierwszym razem przystąpiłem do skrobania,zaś silnik zgasł po kilku minutach. Wcześniej grzałem go 2 dni po jakieś 20 min i odpalał bez problemu. Myślałem że zamarzło paliwo, lecz teraz jest na plusie i dalej nie odpala(nawet na przewodach). Kable i swiece wymieniałem latem, jedyne co przychodzi mi do głowy to kopułka bądź cewka zapłonowa. Miał może ktoś taką sytuację?
Miałem ostatnio taką sytuacje samą , auto zgasło po minucie i już nie odpaliło. Mi pomogło przeczyszczenie reduktora , wszystkich zaworów od gazu w butli i było ok, Dostała się gdzieś wilgoć i nie chciał się otwierać zawór
- mlodystm
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)