Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem 1.8 GT + LPG
Mam problem z odpaleniem samochodu. Jak jest ciepło to pali normalnie, gdy zimno lipa. Odpalam go na benzynie. Jak jest zimno kręci go ale nie jest w stanie zaskoczyć. Wszystkie dane z komputera kasują się, elektryka działa, szyby się otwierają, radio gra. Może to być słaby akumulator czy jakaś inna przyczyna??
- tomaszek1985
- Berbeć
piotrus23 napisał(a):ale jaki ci kreci?bo jak ledwo co to moze byc wina akumulatora silnik zawsze jak jest ciepły to lepiej pali
Ledwo kręci. Otworzyłem akumulator i brakowało elektrolitu, właśnie kończy się ładować
Wkrótce wymieniam świece i kable zapłonowe na zimę
[ Dodano: 2008-09-15, 19:52 ]
Akumulator naładowany, ale jedna komora nie "pyka" przy ładowaniu. Odpalił bez problemu.
- tomaszek1985
- Berbeć
noi wszycho jasnetomaszek1985 napisał(a):piotrus23 napisał(a):ale jaki ci kreci?bo jak ledwo co to moze byc wina akumulatora silnik zawsze jak jest ciepły to lepiej pali
Ledwo kręci. Otworzyłem akumulator i brakowało elektrolitu, właśnie kończy się ładowaćWkrótce wymieniam świece i kable zapłonowe na zimę
![]()
[ Dodano: 2008-09-15, 19:52 ]
Akumulator naładowany, ale jedna komora nie "pyka" przy ładowaniu. Odpalił bez problemu.

-

piotrus23 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)