Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z odpalaniem
mam silnik 1.6 abu. wymieniłem kilka dni temu zaplon tzn kable kopulke i palec swiece kilka tyg temu. mechanik ustawial mi zapłon i gdy rano chce silnik uruchomic musze nim dlugo krecic aby zaskoczyl a przed wymiana tak nie bylo. jak juz odpali i sie go po chwili zgasi to juz latwiej odpala. czyzby spier... to ustawienie zapłonu? jak jest cieply to na dotyk pali.
-

krzysiudd - Czytacz
moze ci popiepszyl
bo w golfie jesli sie nie myle ustawia sie zapłon na 0 czyli podczas pracy na jałowych obrotach na znak to daje jakies 5 stopni wzgledem gmp a komputer sam sobie wyprzedza zapłon
bo w golfie jesli sie nie myle ustawia sie zapłon na 0 czyli podczas pracy na jałowych obrotach na znak to daje jakies 5 stopni wzgledem gmp a komputer sam sobie wyprzedza zapłon
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
6 stopni na jałowych. Na kole zamachowym jest znak OT i znak do zapłonu, z tym że ten do zapłonu niekoniecznie musi być. Wtedy trzeba go zrobić, o ile pamętam 18 mm przed OT (to odpowiada tym 6 stopniom). Albo używać porządną lampę stroboskową która " w sobie ma ustawienie kąta wyprzedzenia, i wtedy ustawia się na OT. Tyczy się wszystkich silników bez czujnika położenia wału korbowego, w tym ABU
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)