Witam. Problem dotyczy niewkręcania sie na obroty. Na gazie przy 3 tyś auto zaczyna szarpać i słabo dalej przyspiesza praktycznie dalej nie wkręca się. Na 1 biegu jeszcze jest w miarę ale powyżej 3 tyś to jest kiepsko. Nidawno wymienione 2 filtry od gazu(sekwencja), silnik po remoncie, nowy olej itd. Teraz mam problem z aparatem zapłonowym a mianowicie skaczą mi czasem obroty i musiałem 2 razy przestawiac zaplon i jest ok, może to jest tego przyczyna? Co o tym myślicie?
P.S. nie czyściłem krokowego bo mechanik mówi ( wujek) ze to na koncu sie sprawdza.
[ Dodano: 2014-11-11, 17:32 ]
Odświeżam temat. Czytałem że może to wina EGR? Co myślicie?
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
flybobster, a jaki stan świec?
tomek098, pierw musisz dość czego to przyczyna, może dostawać lewe powietrze jak u mnie i wtedy falują obroty. Ktoś tu pisał o tym żeby przy kolektorze i przy wtrysku psiknąć plakiem albo wd-40 i jeśli poprawi mu sie to wiesz na czym stoisz, możesz też złapać za wtrysk i poruszać silnikiem, jeśli usłyszysz jakieś syczenie to podstawa wtrysku do wymiany.
tomek098, pierw musisz dość czego to przyczyna, może dostawać lewe powietrze jak u mnie i wtedy falują obroty. Ktoś tu pisał o tym żeby przy kolektorze i przy wtrysku psiknąć plakiem albo wd-40 i jeśli poprawi mu sie to wiesz na czym stoisz, możesz też złapać za wtrysk i poruszać silnikiem, jeśli usłyszysz jakieś syczenie to podstawa wtrysku do wymiany.
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Świece i przewody nowe. Na innym forum mechaników polecili mi regulację LPG, bo możliwe że przy składaniu po remoncie sie rozregulowała. Co sądzisz?
- flybobster
- Berbeć
Mam to samo przy zmianie silnika, ale to kwestia regulacji gazu się kłania niestety, mi potrafi przy 120 gaz odciąć.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)