Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z obrotami
Witam . Otóż mam problem z moim golfikiem a mianowicie po odpaleniu samochodu muszę trzymać nogę na gazie żeby nie zgasł . Po 5-6 min puszczam nogę z gazu i samochód trzyma nisko obroty dopiero po jakimś czasie wraca do normy , lecz zdarzy się że gaśnie podczas jazdy ( gdy zrzucam bieg i stoję na światłach ) . Ma ktos jakąś koncepcje co można by było zrobić ? Dodam że wskaźnik temp. silnika ledwo się podnosi . Myślicie że może to mieć związek z termostatem ? Proszę o pomoc 

- Universal91
- Berbeć
Universal91 napisał(a): Myślicie że może to mieć związek z termostatem ?
może być, wygląda jakby cały czas był otwarty, silnik niedogrzany
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
odpisz czy Ci pomogło, mam taki sam problem, a wymieniłem już świece kable, kopułke i palec, bawiłem sie czujnikami temperatury ale sa trzy rodzaje i już sam nie iwem jaki powinien być założony 

- lukasz16100
- Czytacz
czujnik też może być uwalony, spróbuj go odpiąć i zobaczyć jak auto pracuje ale niedogrzanie silnika wynika z uwalonego termostatu.
z nawiewów leci Ciepłe powietrze? przewody chłodzenia idące do chłodnicy zimne/ciepłe?
co do czujnika to może być tak, że pokazuje cały czas jakby silnik był ciepły i komp podaje za małą dawne na zimnym. nie wiem czy też z niego nie idzie sygnał na zegary
z nawiewów leci Ciepłe powietrze? przewody chłodzenia idące do chłodnicy zimne/ciepłe?
co do czujnika to może być tak, że pokazuje cały czas jakby silnik był ciepły i komp podaje za małą dawne na zimnym. nie wiem czy też z niego nie idzie sygnał na zegary
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)