Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z LPG
Jest taka sprawa, że mój golf 1.6 benzyna+LPG ma przebicie na przewodach. Pod koniec października wymieniłem przewody i świece świece ngk nie pamiętam ile zapłaciłem ale za przewody 100zł i nie dawno zaczął przebijać przy dodaniu gazu gdy silnik jest ciepły a na benzynie chodzi jak trzeba. Co jest winą tego?
- rafcio10
- Berbeć
-

murgen - Gaduła
jakie masz przewody założone? następnym razem zakładaj tylko Beru, świeczki, przewody czy kopułkę i nie będzie problemu
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Coś ci powiem. po zakupie golfa zauważyłem że kable WN firmy ngk mają przebicie na wszystkich kablach dochodzące do kopułki i do cewki, widać było tylko na biegu jałowym, wieczorkiem
po wyczytaniu tematu na forum stwierdziłem ze czas na wymianę kabli na beru ,po wymianie nie było widac burzy pod maską

po wyczytaniu tematu na forum stwierdziłem ze czas na wymianę kabli na beru ,po wymianie nie było widac burzy pod maską

Jestem bokiem prędkości
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
rafcio10, pytanie: skąd wiesz że przebijają? Widziałeś iskry i wiesz że na benzynie ich niema - bo napiszę krótko: niema takiej możliwości, albo sieją iskry na obu paliwach i do wymiany albo na żadnym i wina jest gdzie indziej.
Po drugie - pisze to enty raz: przewody mogą iskrzyć - i to jest usterka, ale przewody mogą tylko jarzyć - od jonizacji powietrza wokól - i to jest norma dla niektórych typów przewodów- trzeba to rozróżniać.
Po drugie - pisze to enty raz: przewody mogą iskrzyć - i to jest usterka, ale przewody mogą tylko jarzyć - od jonizacji powietrza wokól - i to jest norma dla niektórych typów przewodów- trzeba to rozróżniać.
- pablomed
- Members
lpg potrzebuje dobrej iskry, na Pb może być ok a na gazie już niekoniecznie. poza tym jak coś jest nie halo z układem zapłonowym to czuć np wypadanie zapłonów.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)