Witam mam mały problem z gazem w Golfinie na wolnych obrotach muli sie ale jak więcej dostanie gazu i wejdzie na obroty to juz dobrze idzie idzie jak zły.Ale przy każdej zmianie biegów zamula musze przeciagac delikatnie na biegach zeby nie mulił..co to może być Panowie!!!!
a druga taka sprawa ze silnik nie rowno pracuje benzyna / gaz jeden uj..przewody i świece wymieniane były.czuje nie rowna prace silnika ale na obrotomierzu trzyma 900.nie raz ma tak ze wskazówa ruszy sie ale naprawde żadko... co do ulicha jest!!!!
Pozdrawiam bemo25
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- bemo24
no niestety z2gą generacją już tak jest, że muli przy ruszaniu gwałtownym... mojego niestety też 

Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
są tacy co robią wszystko sami przy samochodzie a są tacy co wręcz przeciwnie...ja Ci pisałem że takiego silnika jak Twój na oczy nie widziałem więc nie znam szczegółów i trudno mi powiedzieć czy dasz radę samemu...szukaj na forum a napewno znajdziesz jak to zrobić tzn sprawdzić tą uszczelkę i ewentualnie wyczyścić przepustnicę
-

mani51 - Members
bemo24, popatrz sobie sam na pare rzeczy. Szczelność dolotu najpierw szukaj nieszczelności koło klapek czy pieścieni antywybuchowych montowanych przez gazowników. Pod przepustnicą nie ma jak sie zrobić nieszczeklność, to jest cienka papierowa uszczelka i 4 porządne śróby ja trzymają. Zdejmij sobie pokrywę filtra powietrza i sprawdź palcem czy klapka przepływomierza otwiera się bez ocierania o ścianki.
A ja miałem w GTI żonki (też 2E) przywiezionym z Włoch zapłon wyprzedzony na 20 stopni zamiast na 6 (częsta psudoprzeróbka żeby usportowić auto). Auto na wolnych nierówno chodziło, gasło po włączeniu klimy itd, ale na wysokich obrotach szedł jak wariat. Wszystko wróciło do normy jak sobie ustawiłem stroboskopem zapłon jak ma być.
A ja miałem w GTI żonki (też 2E) przywiezionym z Włoch zapłon wyprzedzony na 20 stopni zamiast na 6 (częsta psudoprzeróbka żeby usportowić auto). Auto na wolnych nierówno chodziło, gasło po włączeniu klimy itd, ale na wysokich obrotach szedł jak wariat. Wszystko wróciło do normy jak sobie ustawiłem stroboskopem zapłon jak ma być.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)