Znajomy powiedział mi ,że moze być uszkodzony czujnik temperatury parownika.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
problem z gazem
Witam wszystkich.Mam problem z moim golfem;chodzi o to że kiedy odpalam go z rana lub po długim postoju silnik pracuje na bęzynie,ale jak przerzucę na gaz to gaśnie i syczy coś w okolicach wtrysku i ciężko go pózniej odpalic.Jak silnik zlapie temperature to wszystko jest ok. Dodam ,że instalacja jest "chyba"2 generacji ma około 3 lat.Czy możliwe jest,że kończy się parownik
Znajomy powiedział mi ,że moze być uszkodzony czujnik temperatury parownika.
Znajomy powiedział mi ,że moze być uszkodzony czujnik temperatury parownika.- czesiek
- Czytacz
nie koniecznie cały parownik ale najprawdopodobniej membrany w parowniku. To zależy ile km na nim jest zrobione, jak wcześnie było przełączane na gaz, jaki gaz tankowałeś itp. Na początek proponuję dobrze rozgrzać silnik i poszukać korka od spuszczania syfu z parownika bo może dużo się go zebrało i na zimno blokują membrany.
-

mani51 - Members
130 tys to duuzo jak na parownik jak kolega wyzej pisze spusc syf(o ile masz taka mozliwosc) ale bardziej bym stawial na lipne membrany w parowniku
regeneracja albo nowy,ale jezeli spuszczenie syfu nic nie DA t podjedz do dobrego gazownika
i powiedz o co chodzi a on juz napewno bedzie wiedzial o co chodzi!!!!
regeneracja albo nowy,ale jezeli spuszczenie syfu nic nie DA t podjedz do dobrego gazownika
i powiedz o co chodzi a on juz napewno bedzie wiedzial o co chodzi!!!!-

Goral1985 - Badacz tematu
http://www.allegro.pl/item944159805_czu ... _stag.html to jest ten gadżet.
- czesiek
- Czytacz
Wow!!! Niewiem co to takiego ja mam druga generacje i nie mam nic takiego u siebie!!!! Masz u siebie taki czujnik???
Sekwencji nie mozesz miec bo masz jednopunkt!!!! Radze podjechac do naprawde dobrego gazownika
Sekwencji nie mozesz miec bo masz jednopunkt!!!! Radze podjechac do naprawde dobrego gazownika

-

Skoro nie chca ogarnac to cos musi byc nie tak
Ale dziwie sie ze nikt nie chce tego ogarnac???!!!! Moze to jakis patalach instalowal(czasem slyszy sie o takich nawet w telewizji
) Coz moge pomuc
tylko powodzenia zycze w naprawie!!! Mam nadzieje ze to jakas pierdolka
Pozdro
Ale dziwie sie ze nikt nie chce tego ogarnac???!!!! Moze to jakis patalach instalowal(czasem slyszy sie o takich nawet w telewizji
) Coz moge pomuc
tylko powodzenia zycze w naprawie!!! Mam nadzieje ze to jakas pierdolka
Pozdro-

czesiek, a filterek od gazu wymieniałeś
bo mój kolega miał podobny problem i wymiana filterka pomogła
bo mój kolega miał podobny problem i wymiana filterka pomogła-

pawelek03576 - Gaduła
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)