Mam problem z kontrolką od gazu ponieważ czasami jadę i chce sam przełączyć na gas i po przyciśnięciu przycisku który wyłącza i ponownym włączeniu kontrolka się nie zaświeca.
I tak brzęczy i przstaje i tak co chwila na przewodzie od gazu jest silniczek czy cos i do tego jest podłączona kostka odpinałem i podpinałem ale to czasami pomoże albo i nie. Pomóżcie mi w rozwiązaniu tego problemu. Dodam ze silnik 1.8 gas nie sekwencja
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
To elektrozawór , albo masz słabą masę(-) ,może być uzwojenie cewki lub zabrudzenie elektrozaworu.Proponuje przejrzeć wszustkie styki, lutowania,wtyczki instalacji LPG , ORAZ STAN 2 bezpieczników do centralki LPG 

-

pietrasiak2 - Members
<ORAZ STAN 2 bezpieczników do centralki LPG> a gdzie one się znajdują
tam gdzie reszta bezpieczników czy gdzieś pod maską?
tam gdzie reszta bezpieczników czy gdzieś pod maską?- krzysiek21
- Czytacz
Dzięki wielkie za pomoc jutro zobaczę co i jak
[ Dodano: 2013-01-08, 21:29 ]
Chciałbym sie dowiedziec co to jest zaznaczyłem to na czerwono bo własnie z tamtąt dochodzi brzeczenie i kontrolka od gazu sie nie zapala i nie mogę przełączyć na gaz ale dodam ze dziś poruszając przewodem przestało brzeczec i poprzycisnieciu włacznika gazu zapaliła sie zdarza mi sie to czesto co to moze być?
[ Dodano: 2013-01-08, 21:29 ]
Chciałbym sie dowiedziec co to jest zaznaczyłem to na czerwono bo własnie z tamtąt dochodzi brzeczenie i kontrolka od gazu sie nie zapala i nie mogę przełączyć na gaz ale dodam ze dziś poruszając przewodem przestało brzeczec i poprzycisnieciu włacznika gazu zapaliła sie zdarza mi sie to czesto co to moze być?
- krzysiek21
- Czytacz
To jest takie cos jak w przepustnicy taki silnik krokowy. Sprawdz styki czy laczy i te bezpieczniki czy styki w nich nie zasniedzialy. Jezeli to nie pomoze to prawdopodobnie bedziesz musial wymienic albo do gazownika jechac. A jeszcze mozesz w sterowniku gazy sprwdzic czy zimne luty nie wystapily
Absurdem jest to, że gdy klient przychodzi do mechanika i wie wszystko lepiej ... XD
- Livion
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)