Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
problem po resecie kompa
koledzy mam taki maly problem otuz po resecie kompa strasznie warjuja mi obroty czy to na lpg czy pb co to moze byc bo mnie np to denerwuje jak jade sobie 100 wrzucam na luz przed krzyzowka a on ma 2000 obr i powoli spada
- KrzysztofKaty
- Czytacz
na postoju tez bez ruznicy paliwa zaraz odepne tego krokowca i zobacze
[ Dodano: 2010-03-28, 23:21 ]
koledzy po zdjeciu wtyczki z czujnika temp. obroty wzrosly do 1500, a po zdjeciu z krokowca nie zauwazylem zmiany:(
[ Dodano: 2010-03-28, 23:21 ]
koledzy po zdjeciu wtyczki z czujnika temp. obroty wzrosly do 1500, a po zdjeciu z krokowca nie zauwazylem zmiany:(
- KrzysztofKaty
- Czytacz
v1rooz napisał(a):czyli czujnik OUT na nowy
v1rooz, niekoniecznie. Po odpięciu czujnika obroty mają wzrosnąć. Poza tym w niektórych instalacjach czujnik temperatury nie ma nic "do gadania" przy jeździe na LPG. Tak jak pablomed, stawiam na nieszczelność w układzie dolotowym Ewentualnie parownik może wymagać już regeneracji.
KrzysztofKaty, ile przejechałeś już z tym parownikiem?
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
mlodylodz napisał(a):ja stawiam na krokowy
po co ten bezsensowyny post?
skoro ktrokowy mu dziala jak odpial wtyczke i nic nie bylo.
albo nieszczelnosc mozliwe niech rozbierze rure wyczysci ja i dokladnie zlozy i filtr tez niech sprawdzi.
- v1rooz
- Members
poprzedni wlascicel mojego gofra zalozyl stozek wszedzie jest szczelny bynajmniej tak mi sie wydaje parownik ma drugi rok dopiero i gazownik mowil ze raczej to nie on bo na benzynie jest to samo mowil tez ze to jakis czujnik polozenia przepustnicy mogl pasc i zle wskazywac i z tad cale zamieszanie
- KrzysztofKaty
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)