Witam mam golfa 1.6 w gazie. W gazie chodzi super a na benzynie jest już problem, otóż do tej pory miał problem żeby wejść na obroty, na niskich strasznie go zamulało, po wciśnięciu pedału gazu zamiast zwiększyć swoje obroty to one malały przez parę sekund.
Dzisiaj chciałem go odpalić i po odpaleniu na benzynie po chwili zgasł mi i tak w kółko. W czym może być problem?
Nie wiem czy to ma jakiś związek ale przed dzisiejszym odpaleniem zająłem się troche elektrycznymi szybami i przez przypadek zrobiłem zwarcie w przełączniku otwierania szyb od strony kierowcy. Ma to jakiś związek z w/w problemem?? Prosze o szybką odpowiedź
[ Dodano: 2010-05-10, 21:35 ]
P.S.
Jak tylko przełączę na gaz to chodzi normalnie. problem jest tylko na benzynie
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
witaj po pierwsze powiedz kiedy ostatnio wymieniałeś przewody świece i kopułkę, po drugie spróbuj odłączyć wtyczkę od silniczka krokowego na zapalonym silniku i sprawdź reakcję a po trzecie możesz mieć do wymiany podstawę wtrysku ewentualnie jeszcze skontroluj vaga...
- art1809
- Czytacz
problem występuje tylko na PB, także wymiana tych elementów niewiele da.art1809 napisał(a):po pierwsze powiedz kiedy ostatnio wymieniałeś przewody świece i kopułkę
Dawno wymieniany był filtr paliwa? Może jest już zapchany....
-

prezesik - Members
Otórz może to i dziwne ale czasem jest to wina właśnie podzespołów zapłonowych otórz sam tak miałem na gazie ok a na benzynie zmułka po wymianie sie poprawiło... sprawdź też ewentualnie filtr powietrza i tak jak wspomniałem spróbuj z tą wtyczką od krokowca
- art1809
- Czytacz
ile temu gaz zakładany?? Mi sie wydaje ze komputer nałapał błędów, odłącz kleme od akulumatora na minute podłącz spowrotem i spróbuj odpalić 

- PabloSBT
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)