Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pompa
Witam...mam małe problemy z odpalaniem gdy jest zimny tak po nocy lub jak już ostygnie w ciągu dnia..ciężko zapala za pierwszym razem muszę tak z 5 sekund piłować i z małym oporem zaskoczy..ale gdy za chwilkę zgaszę to już pali od pyknięcia i nawet jak jest gorący mówię o BP bo gaz oki...sprawdziłem co możliwe i jest oki..doszedłem do tematu pompa paliwa i...przy przekręceniu kluczyka to jak powinna podawać paliwo( zdjęty wężyk i do dupelki) ciągły sik czy taki przerywany.....wczoraj walczyłem cały dzionek i bez efektu.
- rafik
- Czytacz
-

Radekb351 - Gaduła
Jak zdejmiesz wężyk z wężyk to powinno rzygnąć do butelki przez ok 2-3 sek.
Ale mi się zdaję , że masz walnięty czujnik cieczy chłodzącej częsta usterka w golfach bardziej odczuwalna zimą niestety. Zrób test na zimnym : zdejmij wtyczkę z tego czujnika 4 piny i odpal . Jeżeli odpali od kopa to czujnik jest do wymiany.

Ale mi się zdaję , że masz walnięty czujnik cieczy chłodzącej częsta usterka w golfach bardziej odczuwalna zimą niestety. Zrób test na zimnym : zdejmij wtyczkę z tego czujnika 4 piny i odpal . Jeżeli odpali od kopa to czujnik jest do wymiany.

-

pietrasiak2 - Members
Pompa lub zapchany filtr paliwa , ale jeszcze sprawdź czy na pompie nie masz jakiejś nieszczelności ? Proponuję zdejmij dekiel w bagażniku od pompy zdejmij wężyk wylotowy na wtrysk załóż kawałek innego i sprawdź pompę przed filtrem jak tam będzie słabo leciało to z pompą coś jest . Jak dobrze to filterek przypchany . tak czy tak zbliża się zima to bym go wymienił . Co do pompy musisz sprawdzić wydajność.

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)