Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Podstawa wtrysku
Witam, mam pytanie czy sam dam rade wymienić podstawę wtrysku? Chodzi mi o to czy nie przestawię tam czegoś przy wymianie? czy śmiało mogę działać?
Dla słabych klęska, dla cierpliwych nadzieja, dla upartych zwycięstwo!
- bzy_mar
- Czytacz
bez problemu.
- odkręcasz wlot powietrza z wtryski (3 śrubki)
- odkręcasz wtrysk (nie jestem pewien, ale chyba 4 śrubki zaznaczone na zdjęciu na czerwono)
- od dołu (chyba) będą nakrętki od tych szpilek widocznych od góry po zdjęciu wtrysku (4 sztuki zaznaczone na czerwono)
podstawa wtrysku to ten element zaznaczony zieloną strzałką

- odkręcasz wlot powietrza z wtryski (3 śrubki)
- odkręcasz wtrysk (nie jestem pewien, ale chyba 4 śrubki zaznaczone na zdjęciu na czerwono)
- od dołu (chyba) będą nakrętki od tych szpilek widocznych od góry po zdjęciu wtrysku (4 sztuki zaznaczone na czerwono)
podstawa wtrysku to ten element zaznaczony zieloną strzałką

-

prezesik - Members
dokładnie jak koleg a napisał
tylko równomiernie na krzyrz dokrecaj sruby
i uwazaj z tymi co przykrecają wtrysk bo są długie i łatwo je ukrecic
ja tak zrobiłem i w podstawie został mi kawałk sruby wtedy punktak mały młoteczk i delikatnie wykrecasz
tylko równomiernie na krzyrz dokrecaj sruby
i uwazaj z tymi co przykrecają wtrysk bo są długie i łatwo je ukrecic
ja tak zrobiłem i w podstawie został mi kawałk sruby wtedy punktak mały młoteczk i delikatnie wykrecasz
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
masz jeszcze do wypięcia 3 wtyczki a przewody paliwowe możesz zostawić choć wygodniej będzie jak je ściągniesz - nic się nie stanie.
te cztery śrubki od góry zaznaczone na czerwono u mnie były na imbus a tu są na zwykły kluczyk więc żebyś się nie zdziwił
zanim się za to zabierzesz to odłącz klemy od aku a jak poskręcasz to zrobisz reset kompa na wszelki wypadek
i oczywiście dokładnie wszystko uszczelnij ale o tym to Ci chyba nie muszę pisać bo sam w jakimś poście pisałeś że miałeś problemy z lewym powietrzem
te cztery śrubki od góry zaznaczone na czerwono u mnie były na imbus a tu są na zwykły kluczyk więc żebyś się nie zdziwił
zanim się za to zabierzesz to odłącz klemy od aku a jak poskręcasz to zrobisz reset kompa na wszelki wypadek
i oczywiście dokładnie wszystko uszczelnij ale o tym to Ci chyba nie muszę pisać bo sam w jakimś poście pisałeś że miałeś problemy z lewym powietrzem-

mani51 - Members
Wtrysk jest zamocowany na gumowej podstawie więc nie ciągnij na siłę bo jak się tam rozszczelni to będzie łapał lewe powietrze. Miedzy tymi śrubami masz 2 plastikowe kołki ściskasz je i rozkładasz wtrysk na 2 części.
VW Power
-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam, właśnie wymieniłem ta podstawę, bez problemów, sprawnie , narazie jest podręcznikowo
Oby tak dalej , dzięki za podpowiedzi i porady, pozdrawiam, ZAMYKAM.
Oby tak dalej , dzięki za podpowiedzi i porady, pozdrawiam, ZAMYKAM.Dla słabych klęska, dla cierpliwych nadzieja, dla upartych zwycięstwo!
- bzy_mar
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)