Witam ma takie pytanie do was. Miał ktoś problem z szybkim spadkiem płynu w chłodnicy ponieważ w moim golfie po przejechaniu 300 km spadło z maximum do minimum.
Ps sprawdziłem wszystko wycieków brak
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sprawdź kruciec przy głowicy ten z czujnikiem on często pęka , a wycieky nie widać , i jak pompę szlak trafia też ale wtedy na masce masz ślad od spodu pasek płynu,

-

pietrasiak2 - Members
jeżeli silnik spala płyn przy kończącej się uszczelce głowicy to powinien kopcić na biało. wyciek płynu ciężko jest zlokalizować bo płyn szybko odparowuje, tym bardziej przy obecnych temperaturach i przy rozgrzanym silniku. kup jakąś wyborczą albo inną gazetę z "zwykłego" papieru i rozłóż na noc pod silnikiem, może coś gdzieś skrapnie i zostawi ślad
w miejscach gdzie gazownicy wpinali się w układ chłodzenia nie widać żadnych wycieków?
w miejscach gdzie gazownicy wpinali się w układ chłodzenia nie widać żadnych wycieków?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
kopytko polecam rozgrzac silnik podjechac pod kartony-gazety lub kanal i patrzyc nie wylaczajac auta
tak jak koledzy mowia :
-moze przeciekac krociec z czujnikiem temperatury co jest
-moze przeciekac krociec co jest przy bloku (tam przy laczeniu skrzyni biegow z silnikiem)
-zobacz tez jakie masz cisnienie w wezach od ukladu chlodzenia (jak weze beda jak kamien to moze wywalac plyn przez zbiorniczek)
-moze byc walnieta uszczelka pod glowica i spalas plyn lub uciekac do oleju
takze rozgrzej auto i patrz
tak jak koledzy mowia :
-moze przeciekac krociec z czujnikiem temperatury co jest
-moze przeciekac krociec co jest przy bloku (tam przy laczeniu skrzyni biegow z silnikiem)
-zobacz tez jakie masz cisnienie w wezach od ukladu chlodzenia (jak weze beda jak kamien to moze wywalac plyn przez zbiorniczek)
-moze byc walnieta uszczelka pod glowica i spalas plyn lub uciekac do oleju
takze rozgrzej auto i patrz
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja miałem na trójnikach taki wyciek - wystarczyło dokręcić i miałem pęknięty oring, bodajże to się nazywa wymiennik ciepła, te plastik co wchodzą do niego wszystkie rury uk. chłodzenia a jest przykręcony do bloku silnika - strzelił Oring przy łączeniu właśnie z blokiem.
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)