Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Piszczacy pasek !!!!!!!!
witajcie klubowicze mam taki problem. wczoraj odpalajac mojego golfika 1.6 zaczoł mi piszczec pasek.dzis wymienilem łozysko w alternatorze.bylo oki ale po przejechaniu 10 km pasek znow zaczol piszczec. jesli mieliscie taki problem prosze o pomoc:):0
- czyzyk981
- Berbeć
czyzyk981 napisał(a):zaczoł mi piszczec pasek.dzis wymienilem łozysko w alternatorze.bylo oki ale po przejechaniu 10 km pasek znow zaczol piszczec.
ale sam pasek tez moze byc za luzny... ja wiem ze tam jest napinacz ale chyba alternatorem mozna troche podciagnac
-

kruchy_ - Badacz tematu
ja miałem wyślizgany napinacz wymieniłem pasek z napinaczem i po kilku tyg naciągłem go juz ostatecznie i mam spokójczyzyk981 napisał(a):a moze wina jest z napinaczem???? nie wiem co robic
wiec jeśli nie znasz przebiegu napinacza to wymień go i może też pasek jeśli jest już też przepracowany
a jeśli szkoda ci kasy na napinacz (około 90zł i pasek 30zł) to kup taki sprej do pasków klinowych i psikaj może pomoże ale ja osobiście nie polecam na dłuższą metę
-

marcinkoz2910 - Members
czyzyk981, trzeba wyjąć napinacz i popatrzyć wyrobiony poznasz na pierwszy rzut oka bedzie plastik na rolce wyrobiony i możesz sprawdzić czy nie ma luzów na łożysku czyli poruszać nim na boki
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)