Witam, jak w temacie jestem posiadaczem golfa skrzynia automatyczna silnik 1.8 (Oczywiście instalacja LPG i Bp 75km)
i mam z nim taki problem iż sam sobie gazuje kiedy mu too się podoba, nie wiem czym jest to zrobione ale jeśli odepnę kabel od silniczka krokowego (który wyczyściłem ) to objaw nie znika ale jeśli odepnę kabel od położenia przepustnicy to wszystko jest ok obroty mam podobnie jak na tym filmiku: Falujące obroty
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
czyli masz walniety TPS i raczej pomoze tylko wymiana na nowy lub uzywke.
dzieje sie tak lpg i benzynie czy tylko pb ?
dzieje sie tak lpg i benzynie czy tylko pb ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Co to jest TPS???
Tak dzieje się tak na LPG jak i na BP
A ten zawór biegu jałowego gdzie się dokładnie znajduję prosił bym o fotkę
- TheMati93r
- Berbeć
ten zawor stabilizacji biegu jalowego to silniczek krokowy

TheMati93r napisał(a):Co to jest TPS???

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Silniczek krokowy wyczyszczony gaz wyregulowany z książką w ręku spalanie wynosi około 13,5 litra gazu czyli wymiana przepustnicy??
Silniczek og LPG też posiadam i on posiada taką śrubkę regulacyjną.
Dalej tak się dzieje i spala dużą ilość gazu
Silniczek og LPG też posiadam i on posiada taką śrubkę regulacyjną.
Dalej tak się dzieje i spala dużą ilość gazu

- TheMati93r
- Berbeć
TheMati93r, absolutnie nie, nic to niema do dużego spalania gazu. Nie napisałeś czy to falowanie się uspokoiło, jeśli nie to w tym silniku zaczyna się od próby resetu ECU i od oceny czy podstawa wtrysku jest szczelna - wszystko o tym jest na forum. Potem najlepiej pojeździć na benzynie - jeśli na niej wszystko w tym spalanie będzie ok to zajmiesz się LPG. Czyli regeneracja reduktora jeśli stary, regulacja, sprawdzenie miksera czy nie za mały ew wymiana na np 38 mm i ponowna regulacja.
Jeśli na benzynie coś będzie nie tak to najpierw trzeba się tym zająć, to temat nie na ten dział wtedy.
Jeśli na benzynie coś będzie nie tak to najpierw trzeba się tym zająć, to temat nie na ten dział wtedy.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)