Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
opinie na temat LPG w 1.6 AEE
Napiscie jak sie sprawuja te silnik z gazem na co trzeba uwazac i co lubi płatac figle dzikuje.
piekorz
- thomas
- Berbeć
Re: opinie na temat LPG w 1.6 AEE
LPG to dobra alternatywa dla tych co dużo jeżdzą. przy silniku 1.8 75km spala mi średnio 8,3 litra.instalacje mam 3 miesiące więc jeszcze nie mam na co narzekać. no może golfik stracił trochę na mocy. no ale...w porównaniu z kosztami zakupu bęzyny lpg się opłaca!!!
-

arek ryba - Members
witam tez mam 1.6 AEE ale to silnik na wielopunkcie jest i tu przychodzi tylko sekwencja koszt ok 2500-2800 zł : plastikowy kolektor posiada. sam bym zalozyl LPG ale ta cena mnie odstrasza
- danielr212121
- Czytacz
MI wymienili kolektor na metalowy,magicy.
Od momentu jak powąchał gaz same problemy.
Poszła uszczelka pod głowicą.
Po roku od wymiany czyli na dzień dzisiejszy znowu usczelka lub wypalony zawór będę robił w tym tygodniu. Zresztą te silniki są ekonomiczne, Jak bym staną przed tym wyborem to bym nie zakładał tego gowna.
Od momentu jak powąchał gaz same problemy.
Poszła uszczelka pod głowicą.
Po roku od wymiany czyli na dzień dzisiejszy znowu usczelka lub wypalony zawór będę robił w tym tygodniu. Zresztą te silniki są ekonomiczne, Jak bym staną przed tym wyborem to bym nie zakładał tego gowna.
- Sebastian_Z
- Czytacz
Mam trójkę z AEE
kupiłem go przy stanie licznika (chyba rzeczywistym) 167 tys.
załozyłem gaz - sekwencja. Przejeździłem 27 tysięcy na gazie i NIE MAM ŻADNYCH PROBLEMÓW z instalacja LPG.
Przy zakładaniu instalacji - wymiana filtra powietrza, świec, przewody WN zostały te same bo instalator powiedział ze są OK.
Gaz zakładałem (juz 3 isntalcję w 3 aucie) u znajomego. Myślę że największym problemem tych, którzy narzekaja na LPG to .... dostęp do marnych instalatorów, zakładających byle co i byle jak
pozdrowienia - Pan Kleks
kupiłem go przy stanie licznika (chyba rzeczywistym) 167 tys.
załozyłem gaz - sekwencja. Przejeździłem 27 tysięcy na gazie i NIE MAM ŻADNYCH PROBLEMÓW z instalacja LPG.
Przy zakładaniu instalacji - wymiana filtra powietrza, świec, przewody WN zostały te same bo instalator powiedział ze są OK.
Gaz zakładałem (juz 3 isntalcję w 3 aucie) u znajomego. Myślę że największym problemem tych, którzy narzekaja na LPG to .... dostęp do marnych instalatorów, zakładających byle co i byle jak
pozdrowienia - Pan Kleks
- Pan Kleks
- Czytacz
Też mam gaz sekwencje i jest ok...prawie 30 tys zrobione.
Nie obyło się bez problemów,ale to tylko zależy kto i co założył(instalator)
ja swojemu głowę suszyłem co chwila i teraz mam już spokój,a mógł od razu dobrze to zrobić.
gaz sekencja w aee polecam
[ Dodano: 2010-04-26, 23:33 ]
Oprócz tego podkręcili mi trochę mocy i jest naprawdę ok
1.8 90km idzie równo ze mną no 1.9 tdi tez
Nie obyło się bez problemów,ale to tylko zależy kto i co założył(instalator)
ja swojemu głowę suszyłem co chwila i teraz mam już spokój,a mógł od razu dobrze to zrobić.
gaz sekencja w aee polecam
[ Dodano: 2010-04-26, 23:33 ]
Oprócz tego podkręcili mi trochę mocy i jest naprawdę ok
1.8 90km idzie równo ze mną no 1.9 tdi tez

- daniel_ania_84
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)