Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Olej pod wtryskiem
siema 3 miesiące temu wymieniłem tę gumową podstawę wtrysku i wszystko sobie wyczyściłem a teraz znowu mam plamy oleju na kolektorze ikrokowiec cały zasyfiony od czego 

- guma
- Czytacz
to jest normalne. Do plastikowej obudowy na wtrysku masz podłączony wąż od odmy. Odma działa jako odpowietrzenie skrzyni korbowej i często jest tak, że niekiedy chlapnie z kapka oleju. Jak masz nieszczelny styk obudowy do wtrysku to olej sączy się na zewnątrz. Ja co roku też muszę wyczyścić wtrysk, bo mam umazany w oleju i kurzu.
Sprawdź jeszcze czujniki oleju, są nad świecami dwie sztuki, do których dochodzi po jednym przewodzie. Czujniki często lubią przepuszczać olej, może dlatego masz olej na kolektorze ssącym. Zdejmij gumowe osłonki z czujników i sprawdź, czy nie są mokre od środka od oleju. Jak któraś jest mokra to masz czujnik do wymiany.
Sprawdź jeszcze czujniki oleju, są nad świecami dwie sztuki, do których dochodzi po jednym przewodzie. Czujniki często lubią przepuszczać olej, może dlatego masz olej na kolektorze ssącym. Zdejmij gumowe osłonki z czujników i sprawdź, czy nie są mokre od środka od oleju. Jak któraś jest mokra to masz czujnik do wymiany.
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)