mam olej który trzeba by zmienić z racji przebiegu i teraz moje pytanie jaki syntetyk czy półsyntetyk?
mam lpg silnik 1.4 przebieg 165 tys poprzedni właściciel nie wie jaki był wlany.
jeśli idze o markę będe chciał z Motula wybrać albo Mobil tylko co wybierać gdy nie wiem.
jest jakiś sposób by poznać typ oleju? w jakiś chłopski sposób
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
k-m-r1, jeśli nie wiesz to daj półsyntetyk mobil super S....
Bo nie poznasz teraz jaki był lany olej...
-

Legionista - Members
Legionista napisał(a):k-m-r1, jeśli nie wiesz to daj półsyntetyk mobil super S....
a jak bym chciał wlac syntetyk?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
syntetyk to do nowych aut się leje. Za duży przebieg żeby wlać full syntetyk bo będzie za rzadki. Ja miałem kiedyś Opla z przebiegiem 75 tys km i już wlewałem pół syntetyk
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Procent napisał(a):syntetyk to do nowych aut się leje. Za duży przebieg żeby wlać full syntetyk bo będzie za rzadki. Ja miałem kiedyś Opla z przebiegiem 75 tys km i już wlewałem pół syntetyk
jakos nie przekonuje mnie takie duzy mały przebieg
k-m-r1 zalej do niego olej taki jaki przewiduje producent auta i po sprawie moje zdanie
- dzilo
- Berbeć
i chyba tak zrobie
zapytam odrazu czy bawic sie w podcisnieniowe wymienianie oleju czy poprostu spuscic korkiem?
na czym polega to podcisnieniowe wymienianie? chgyba preżone powietrze gdzies wdmuchują co?
zapytam odrazu czy bawic sie w podcisnieniowe wymienianie oleju czy poprostu spuscic korkiem?
na czym polega to podcisnieniowe wymienianie? chgyba preżone powietrze gdzies wdmuchują co?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
wymieniłem olej sam
moje zdziwienie jest ogromne zlałem nieco ponad 2 litry oleju a wlałem około 3 litrów na bagnecie przez zlaniem miałem wskazania prawie max a teraz tak samo jest o co tu biega?
moje zdziwienie jest ogromne zlałem nieco ponad 2 litry oleju a wlałem około 3 litrów na bagnecie przez zlaniem miałem wskazania prawie max a teraz tak samo jest o co tu biega?
-

k-m-r1 - Weteran
Te ponad 2 litry kture zlałeś to troche mało, znaczy ze miełeś mały nie dobór oleju bo w 1.4 wchodzi jakies 3.5 litra. Piszesz że nowego oleju wlałeś 0k 3 litrów a puźniej ubyło, to dlatego że olej rozlał się po silniku i filtrze jeśli go wymieniłeś i tam jego część została a nie wruciła do miski
dolej troche i gitara 
dolej troche i gitara 
-

Tomuś - Badacz tematu
Wlewasz olej. Odpalasz na 10 sekund, sprawdasz olej i jak brakuje na bagnecie to wtedy dolewasz. Podstawowa czynność przy wymianie oleju. 3,5 litra wchodzi
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
zle mnie zrozumieliście przed wymianą na bagnecie miałem prawie max bez 1 mm teraz zalałem na maxa nowym olejem odpaliłem dolałem i z 4 litrów zostało mi 1 na bagnecie mam zalane na maxa
sprawdzałem miska nie jest wgnieciona bo jak by była to sprawa jasna że zmniejszyła sie pojemność
dziwi mnie losc zlanego oleju
sprawdzałem miska nie jest wgnieciona bo jak by była to sprawa jasna że zmniejszyła sie pojemność
dziwi mnie losc zlanego oleju
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)