Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Odpalanie na gazie
Witam ma pytanie mam Golfa III 1,8 na punktowym wtrysku z LPG czy jest mozliwosc zebym odpalil go na Gazie bo jest to chyba sekwencyjny gaz gdyz nie mam mozliwosci przelaczenia na przelaczniku 

- s0ny
- Berbeć
K@mil napisał(a):Musisz miec... guzik z funkcja odpalania na gazie... benzynie i benzynie i przlancza sam na gaz...
Kupiles dopiero golfa? ?
Jak By tak bylo to bym sie nie pytal na guziku moge wylaczyc albo wlaczyc gaz a odpala mi zawsze na bezynie a po przekroczeniu 3 tys przelacza sie na gaz

- s0ny
- Berbeć
witam ja też mam założony gaz z jednym guzikiem ktorym włączam gaz albo benzyne i to wcale nie jest sekwencja
kupiłeś tego golfa z gazem czy sam zakładałeś ? bo po cenie moge ci powiedzieć czy masz sekwencje czy mono
[ Dodano: 2008-07-03, 19:17 ]
ten guzik można wymienić na taki na którym będziesz mogł odpalać od razu na gazie ale czy to ma jakiś sens ? rozwiązanie które masz teraz założone jest o tyle dobre że zimą oszczędza ci silnik bo pewnie jest u ciebie też tak jak u mnie że dopiero po przekroczeniu pewnej temperatury przełącza na gaz.
Zimny silnik na gazie ma mniejszą dynamike bo parownik nie rozpręża gazu
kupiłeś tego golfa z gazem czy sam zakładałeś ? bo po cenie moge ci powiedzieć czy masz sekwencje czy mono
[ Dodano: 2008-07-03, 19:17 ]
ten guzik można wymienić na taki na którym będziesz mogł odpalać od razu na gazie ale czy to ma jakiś sens ? rozwiązanie które masz teraz założone jest o tyle dobre że zimą oszczędza ci silnik bo pewnie jest u ciebie też tak jak u mnie że dopiero po przekroczeniu pewnej temperatury przełącza na gaz.
Zimny silnik na gazie ma mniejszą dynamike bo parownik nie rozpręża gazu
-

pawelek03576 - Gaduła
witam jest mozliwosc odpalania na gazie trzeba po wlaczeniu zaplonu trzeba nacisnac ten przelacznik i przytrzymac go kilka sekund az uslyszysz takie klikniecie ,jezeli jest to taki przycisk n a dotyk ?bo u mnie taki byl ,a druga sprawa to umnie to nie dzialalo zaraz po zalozeniu gazu i pojechalem do tego warsztatu gdzie mi zakladali i mi to wlaczyli,mowili ze to odpalanie awaryjne i lepiej odpalac na bezynie ale ja w plusowych temp. odpalalem na gazie i bylo ok. pozdro
[ Dodano: 2008-07-03, 21:35 ]
p.s ale nie jestem zwolennikem gazu dlaczego ?lista odp. jest dluga jesli cie to interesuje to napisze
[ Dodano: 2008-07-03, 21:36 ]
p.s ale nie jestem zwolennikem gazu dlaczego ?lista odp. jest dluga jesli cie to interesuje to napisze
[ Dodano: 2008-07-03, 21:35 ]
[ Dodano: 2008-07-03, 21:36 ]
arek
- arek3358
- Czytacz
nie znam sie na gazowniach ale moj wujas miał taki mysk ze kucnełam mu pompa paliwa. a na gazie nie mogł tez odpalic.ale jest taki myk ze trzeba polewac parownik goraca woda i odpalisz bez problemu na gazie.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)